1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de okul öncesi hedefi tuttu
Rize'de okul öncesi hedefi tuttu

Rize'de okul öncesi hedefi tuttu

Rize’de okul öncesi eğitimde 5 yaş grubunda yüzde 95 katılım sağlandı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’de 2011 yılı eğitim ve öğretim programlarını tamamlayan okul öncesi eğitim grupları yıl sonu şenliği düzenledi.

Rize Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize’deki okul öncesi eğitime katılım oranları hakkında bilgi verdi.

Çelik, okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının çok üstünde olduklarını belirterek, “Okul öncesi eğitim insanın tüm eğitim hayatını etkileyen çok önemli bir dönemdir. Okul öncesi eğitim alanlar, almayanlara göre iş ve okul hayatında yüzde 70 oranında daha başarılı oluyor. Bu kadar önemli bir dönemi heba etmemeliyiz. Rize'de 2003 yılında yüzde 9.5 olan okul öncesi eğitim oranı bu yıl 5 yaşta yüzde 95, 4-5 yaş gruplarında ise yüzde 69 olarak gerçekleşti. Hedefimiz 4-5 yaş gruplarını yüzde 85'e çıkartmak. Bunun için okul öncesi eğitim mekanlarına ihtiyacımız var. Şu anda anaokulu ve anasınıfları yeterli değil. Gelecek yıl 4 yeni anaokulu faaliyete geçecek'' dedi.

Törenin ardından okul öncesi eğitim grupları hazırladıkları etkinlikleri Deniz Caddesi’nde sergilediler.

36259

36260

36261

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız