
Rize'de patlama: 1'i ağır, 4 yaralı
Rizenin Derepazarı ilçesinde bir pastanenin imalathanesinde meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında 1i ağır 4 kişi yaralandı.
GÖKTÜRK FIRAT
Olay bugün öğle saatlerinde Rize’nin Derepazarı İlçesi Sandıktaş Köyü’nde bulunan bir pastanenin dört katlı imalathanesinin zemin katında meydana geldi.
İmalathane görevlisi Zafer Kaya nezaretindeki Ömer ve Hasan Ayvaz ile Muhammet Baş isimli ustaların kaynak çalışması yaptığı sırada gaz sıkışmasından kaynaklandığı tahmin edilen bir patlama meydana geldi.
Patlamanın ardından çalışma yapılan bölümdeki izolasyon malzemeleri alev aldı. Patlama ve yangının etkisi ile yaralanan 4 kişi kendi imkanları ile binadan çıkmayı başarırken vücutlarının büyük bölümü yandı.
Yaralılardan Muhammet Baş isimli işçinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar ambulanslarla Rize 82. Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak burada tedavi altına alındılar.
Kısa sürede binaya yayılan yangını söndürmek için Rize Belediyesi ve çevre belediye itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yoğun dumandan dolayı uzun süre binaya girilemedi.
İtfaiye erleri oksijen tüpleri ile binaya girebildi. Binanın camları kırılarak dumanın tahliye edilmesinin ardından binaya girilebildi. Bina kullanılamayacak hale gelirken, çevrede bulunanlar panik yaşadı.
Binadan çevreye yayılan yoğun duman Rize-Trabzon Karayolu’nda görüş mesafesini asgariye indirirken, araç ulaşımı kontrollü olarak sağlandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.
HABERE YORUM KAT