1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de su kesintisi derdine son
Rize'de su kesintisi derdine son

Rize'de su kesintisi derdine son

Rize Belediyesi sık sık kesintilerin yaşandığı şehrin doğu yakasındaki içme suyu hattını çelik boru ile yeniliyor.

A+A-

Yol çalışması nedeniyle şehir merkezinin doğu yakasında yaşanan arızalara müdahale konusunda yaşanan sıkıntı, Rize Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle düzenleniyor.

İslampaşa ile Engindere mahalleleri arasındaki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 250 milimetrelik asbest boru hattı iptal ediliyor. Sık sık arıza veren asbest borular, çelik hat ile değiştiriliyor.

Arızalar tamir edilirken de yol alt yapısında hasarlar meydana geldiğini belirten belediye yetkilileri, toplayıcı yolun güney tarafındaki yaya kaldırımlarının içme suyu hatlarının 250 milimetrelik çelik borularla yenilendiğini söylediler.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çolakoğlu; “Asbest olarak döşenen içme suyu hattını daha sağlıklı ve arızası çok daha az olan çelik boru ile değiştiriyoruz. Çalışmaları bayramdan sonra bitirip yeni hattan suyu vereceğiz. Böylece sık sık arıza verip halkımızı mağdur eden hattı yedek olarak saklayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum