1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'den doktor eylemine vize yok
Rize'den doktor eylemine vize yok

Rize'den doktor eylemine vize yok

Tam Gün Yasa Tasarısı protestosunda Rize'de çalışan doktorlar, bugün iş bırakma eylemine katılmadı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Artvin Tabipler Odası Başkanı Opr.Dr. Ulvi Ergüven, Tam Gün Yasa Tasarısı protestosunda Rize'de çalışan doktorların bugün iş bırakma eylemine katılmadıklarını söyledi.

Ergüven, yasanın hasta ve doktor haklarını korumaktan ziyade avukatlara para kazandırmak için hazırlandığını ileri sürdü.

Rize Artvin Tabipler Odası Başkanı Opr.Dr. Ulvi Ergüven, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Tabipler Birliği ve Tabip Odaları temsilcilerinin aldığı kararla bir günlük iş bırakma eylemi hekimler ve sağlık çalışanları tarafından prensip olarak uygulanmak istenmiştir. 13 Ocak Çarşamba günü Tabipler Birliği'nin önderliğinde Ankara'da oda temsilcilikleri ve hekim odaları temsilcileri ile bir toplantı yapıldı. O toplantıda, Meclis'te aynı gün görüşülmeye başlanılan tam gün olayı masaya yatırıldı. Burada tam gün hususunda bir kere açıklanması gereken husus hekimlerin tam gün çalışmaya karşı olmadıklarıdır. Zaten sabah mesaiye gelen hekim akşam saat 17:00'e kadar mesaiye kaldığı taktirde tam gün çalışmış olmaktadır. Hekimlerin mesaileri 24 saate yayılmıştır. Önemli olan çalışma prensipleri ve ücretlendirme de söylendiğinin aksine bazı düzenleme yapılması şeklindeydi. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının düzenlenmesi özellikle fakültelerdeki çalışma şekilleri hocaların tam gün çalışma düzenlemesi, bunların hepsi özellikle Tabipler Birliği ve Tabipler Odalarının fakülte yönetim kurulları ve hocalarının fikirleri alınarak ortaya bir tam gün çalışma şekli konulmalıydı. Bunlar hiç göz önüne alınmadan Sağlık Bakanlığı'nın kesin kararı ve isteği doğrultusunda bir tam gün uygulaması şekline sokulmak istenmiştir."

Burada birçok yanlışlar olduğunu anlatan Ergüven, sözlerine şöyle devam etti: "Yine tam gün olayında herkesin kaçırdığı hekimlerin mecburi sigortalanması durumu var. Bu mecburi sigortalama işlemi değişik sigorta şirketleri ile değil, Sağlık Bakanlığı'nın işaret ettiği bir sigorta şirketi ile yapılmaktadır. Burada hekimleri ve hastaları korumaktan ziyade bu uygulama şekli avukatlara para kazandırmak üzere kurulmuştur."

Rize'de, doktorların iş başı yapmasına rağmen hastaların hastanelere müracaat etmeyerek doktorlara destek verdiğini belirten Ergüven, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün Tabipler Birliği'nin açıklamalarına istinaden hekimler ve sağlık çalışanları acil hizmeti hastalara vermek koşuluyla iş bırakma eylemine girmiştir. Rize'nin Sayın Başbakan'ın memleketi olması dolayısıyla hekimlerimiz acil hizmetin yanında yine de büyük çoğunlukla hastanede görevi başında bulunmaktadır. Burada vatandaşlar hekimlere desteğini sanalda olsa vermişlerdir. Hastanelere hasta müracaatı yüzde 10 ile 15 seviyelerine inmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız