1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Rizeli polis çatışmada yaralandı
Rizeli polis çatışmada yaralandı

Rizeli polis çatışmada yaralandı

Bostancı'da sabah saatlerinde başlayan çatışmada yaralanan 7 polisten biri Rize Pazarlı...

A+A-

Bostancı'daki hücre evi operasyonunda 1 kişi hayatını kaybetti 6 polis memuru ile 1 de vatandaş yaralandı.

Özel Harekatçı İbrahim Tonyalı'nın Rize'nin Pazar ilçesi Zafer Mahallesi'nden olduğu belirtildi. İstanbul'da görev yapan Tonyalı'nın daha önce de 3 yıl süreyle Şırnak'ta görev yaptığı belirtildi.

BAKAN ATALAY'IN AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kadıköy'deki operasyonun sona erdiğini, operasyon sırasında emniyet amiri Semih Balaban'ın şehit olduğunu, bir vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Atalay, Bostancı'daki hücre evi operasyonunda örgütün lider kadrosundan bir kişinin ölü ele geçirildiğini, bu kişinin AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırı olayıyla bağlantılı olduğunu bildirdi.

Bakan Atalay operasyonlarla ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'la birlikte geldiği Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 6 polis memuru ile 1 vatandaşın da yaralandığını, yaralıların durumunun iyi olduğunu belirtti.
İçişleri Bakanı Atalay açıklamasında şunları kaydetti:
''Olay şu; zaten çalışmalar vardı. Elimizde bilgiler vardı, izleniyordu. Önümüzdeki günlerde sansasyonel eylemler yapacakları yönünde bilgiler vardı bu terör örgütünün... Ve bunlarla ilgili tespitler yapılmıştı. Bu çerçevede bu gece ciddi bir operasyon. Yaklaşık 60 hedefi olan, ev, iş yeri, bir operasyondur bu gece yapılan... Ve çeşitli terör örgütlerine yönelik bir operasyondur İstanbul'da yapılan... Bu operasyon çerçevesinde bu gece 40'a yakın şahıs gözaltına alınmıştır. Bunlar aşırı sol ve bölücü terör örgütleriyle bağlantılı kişiler ve hedeflerdir. Birisi de bu.''

                                            İLGİLİ HABER

İstanbul Bostancı'da bir hücre evine yapılan operasyonda yaralanan polislerden İbrahim Tonyalı'nın ağabeyi Muzaffer Tonyalı, kardeşinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Rize'nin Pazar İlçesi Zafer Mahallesi'nde oturan ve Pazar Belediyesi'nde çalışan Muzaffer Tonyalı, Özel Harekatçı Şubesi'nde görevli polis memuru kardeşi ile telefonla görüştüğünü söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum