1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli'den dut ağacının üstüne ev!
Rizeli'den dut ağacının üstüne ev!

Rizeli'den dut ağacının üstüne ev!

Rizeli, baba yadigarı dut ağacını kesemeyince 3 katlı evi dut ağacının üzerine kurdu.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Çayeli İlçesi Yenipazar köyünde ikamet eden 85 yaşındaki Hasan Safi, 80 yıl önce babası tarafından dikilen dut ağacını kesemeyince 10 yıl önce dut ağacının üzerine 3 katlı bir bina inşa etti. Safi, ağacı binanın duvar ve balkonlarına ustalıkla açtığı kanallardan geçirdi. 80 yıllık dut ağacı üç katlı binanın içerisinden geçerek çatısına ulaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Safi, “Bu ağacı 80 yıl önce babam dikti. 20 yıl önce kendisini kaybettik. Bu ağaç bana ondan bir hatıradır. Dikildiği günü hayal mayal hatırlarım. 10 yıl önce evimiz yanınca burada bir ev yapmak zorunda kaldık. Ancak ağaç eve mani oluyordu. Baba hatırasını kesemezdim. Ağacı bu şekilde evin içerisinden geçirdim” dedi.

Hasan Safi, babasının kendisine böyle bir mirası olmadığını ancak bu ağacın da kendisinden oğullarına miras kalmasını istediğini belirterek, “Oğullarıma tembih ettim. Ben öldükten sonra da bu ağaç kuruyana kadar kesilmeyecek dedim. Kurumaması için de ağacın köklerini sardım” diye konuştu.

33774

33775

33776

33777

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum