
Rizenin eğitimi masaya yatırıldı
Rize Valisi Kasım Esen başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü ve tüm ilçe kaymakamlarının da katıldığı toplantıda eğitimin durumu masaya yatırıldı.
Çayeli Kültür Merkezinde Rize Valisi Kasım Esen başkanlığında, Vali Yardımcısı Fuat Gürel, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, İl Mahalli İdareler Müdürü Şakir Kurk, İş-Kur Müdürü Yahya Kanbur'un katılımıyla bir toplantı yapıldı.
Eğitimde kalitenin artırılması konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik zümre toplantıları, seviye tespit sınavları, okul veli işbirliği, başarının ödüllendirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Vali Kasım Esen de toplantıda yaptığı konuşmada eğitimde başarı çıtasının yükseltilmesi konusunda bir dizi önlemin devreye sokulması için harekete geçileceğini kaydederek, OKS ve ÖSS'de okulların başarılarını tespit edelim. Başarısız olan okulları inceleme altına alalım. Okul ve ilçe zümrelerine önem verelim. Yıl boyunca en az 6 tane STS (Seviye Tespit Sınavı) yapalım, okullarda akşam etütlerine önem verelim. Ayrıca okul izleme gruplarını etkinleştirelim. İlimizde bulunan dershanelerin performanslarını ölçerek bunları yayınlayalım. Öğretmenler sosyal risk altında olan öğrencileri evlerinde ziyaret etsinler. Okul öncesi eğitim ve veli bilincinin geliştirilmesi konusunda çalışmalara devam edelim dedi.
HABERE YORUM KAT
Eğitim sistemimizden emerikan izlerini atıp çıkarabiliyormusunuz.eğitimi millileştirebiliyormusunuz kocaoman bir hayır deyilmii...
Yanıtla (0) (0)ben başarısızlığın büyük bölümünü veli öğrenci diyaloğuna bağlıyorum.bütün kararları çocuklara bıraktık,zamanını nasıl değerlendireceğini,nekadar harçlık alması gerktiğinin,okulun dışında çocukları meşgl edecek büyün meteryallerin çocuklara alındığını,öğretmen tarafından faydalı bir meteryal istendiğinde ilk tepkinin veliden geldiğinin,.... bunlar saymakla bitmez,
Yanıtla (0) (0)böyle bir ortamda nasıl başarı beklenebilir ki!
düğün geçti kınayı sür .......derler işişten geçtı her şey bitti ne yalandan toplantı yapıyorsunuz yıl içerısınde her şey güzel okullar mukemmel öğretmen eksiğiyok diye vali eğ. müd lerı nara atıyorlardı pazar 53 de köse yazılarıyla süreklı uyarılmasına rağmen duyan olamadı sistem berbat rizede kamu sektörü ve özel sektör eğitim de çuvalladı kendilerını uzman görenler nerde şimdı konuşsunlar orta öğretım programlarında ful başarı gösteren öğrenciler bıle istediklerı yerlere yerleşemıyorlar bu nasıl iş bilen yok vitrınler süslu realıte bitik boşuna konuşmayın milletı uyutmayın herkes başının çaresıne baksın başka bır şey yok beyler.
Yanıtla (0) (0)Sayın yöneticiler bu toplantıyı çok önceden yapmalıydınız.Geç kalmadınız mı?
Yanıtla (0) (0)Lafla peynir gemisi yürümüyor.Eğitim camiası içerisinde bulunan herkes(öğretmenler,öğrenciler,aileler...)ne kadar çalıştıysa o kadar başarılı olmuştur.Çalışmak lazım çalışmak!
Öss ve oks sıralamalarına bakarak yorum yapmak yüzde yüz olmasa bile bir fikir verebilir aslında ama başarı gibi başarısızlık da tek sebeple açıklanamaz. Şunlar gözden kaçırılmamalıdır:
Yanıtla (0) (0)1- Öğrencilerimiz ve velilerimiz eğitimle bir yerlere gelmeyi hafife alıyor.
2- Kitap, gazete, dergi okuyuculuğu çok yüksek değil.
3- İlimiz gençleri için halen, okumasa bile işyeri açarak hayata atılmak, tez elden para kazanmak ciddi bir alternatif olarak duruyor(İstanbul, İzmir..gibi illere halen ciddi olarak genç nüfus göçü veriyoruz)
4- Dışarıdan gelen memurlar için ilimizin cazibesi yok. Her şey pahalı, kiralar yüksek... Bunlara bir de insan ilişkilerindeki fevri ve dışarıdan gelenler için kaba sayılabilecek davranışlar eklenirse gelen öğretmenler ilk fırsatta tayinle gitmeye çalışıyor. Yerli öğretmenlerimizin bir bölümü de yıllarca aynı ortamda bulunuyor olmanın heyecansızlığı
ile motivasyonda yetersiz kalıyor.
5- Okullarımız il genelinde yapılan SBS'lerde derece yapabilmek için tuhaf bir yarışın içindeler. Çok iyi biliyorum ki okulun derecesini düşürmemesi için bazı öğrenciler bu sınavlara okul idaresince sokulmuyor.
6- İlimizde ve ilçelerimizde çok sayıda dershane var. İlk etapta rekabet ortamının faydalı olabileceği düşünülse bile kurumların ekonomik kaygılarla eğitimin kalitesini arttıracak atılımları yapmakta zorlandıklarını, veli-kurum diyaloglarında eğitimden ziyade ticari konuların öncelik kazandığını söyleyebirim. Bu hesapsız yaklaşımlar başarısı kanıtlanmış ciddi kurumları olumsuz etkilemektedir.Özellikle belli başarıyı yakalayabilecek öğrencilerin çeldirilerek heba edilmeleri il başarısının düşmesine sebep olmaktadır.
7- Son olarak, ilimizin başarısızlığı sadece mülki-idari amirlerin değil, yöre halkımızın sorunu olarak algılanmadıkça çok şeyin değişeceğini sanmıyorum.