1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RTE Üniversitesi 4 yeni balık türü tespit etti!
RTE Üniversitesi 4 yeni balık türü tespit etti!

RTE Üniversitesi 4 yeni balık türü tespit etti!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyelerince Türkiye'de çeşitli akarsularda, üçü alabalık olmak üzere dört yeni balık türü tespit edildi.

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Davut Turan ve araştırma ekibi tarafından dünya faunası için 3’ü alabalık olmak üzere 4 yeni balık türü keşfedildi.

Doç.Dr. Davut Turan, Dr. Maurice Kottelat ve Doç. Dr. Semih Engin’in bilimsel çalışmaları neticesinde Türkiye’de bulunan ancak bu güne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 3 alabalık türü ortaya çıkarıldı.

Doç.Dr. Davut Turan, Prof.Dr. F. Güler Ekmekçi , Dr. Vera Luskova ve Jan Mendel’den oluşan diğer bir araştırma ekibi de yeni bir sazan türü keşfetti.

balik.20121128205614.jpg

Yeni türler, Salmo chilo (dudaklı), Salmo labecula (Mürekkep benekli), Salmo opimus (Şişman) ve Gobio sakarya ensis olarak isimlendirildi. Alabalıklar isimlendirilirken en karakteristik özellikleri dikkate alındı. Sazan balığı ise ilk tespit edildiği bölge olan Sakarya Nehri’ne atfedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız