1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Samsun, deplasman geleneğini Rize'de de sürdürdü
Samsun, deplasman geleneğini Rize'de de sürdürdü

Samsun, deplasman geleneğini Rize'de de sürdürdü

Deplasman galibiyetlerini seriye bağlayan Samsunspor, Rize deplasmanından da 3 puan çıkardı

A+A-

RİZE (İHA) - Süper Lig’in 6. haftasında Çaykur Rizespor evinde karşılaştığı Samsunspor'a 1-0 mağlup oldu.

rz6-041.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
21. dakikada gelişen Samsunspor atağında sol kanatta topla buluşan Olivier Ntcham’ın son çizgiye inerek vuruşunda kaleci Grbic topu uzaklaştırdı.

rz5-062.jpg

32. dakikada Samsunspor savunmasından seken topu önünde bulan Hadziahmetovic’in ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.
43. dakikada Zeqiri’nin pasında sağ kanatta topla buluşan Akintola, ceza sahası içine girerel vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.

rz4-104.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
46. dakikada sol kanattan ilerleyerek ceza sahası içine giren Zeki Yavru’nun pasında topa bekletmeden vuran Olivier Ntcham’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
66. dakikada Zeqiri’nin sol kanattan verdiği pasta Dal Varesanovic topa dokunamayınca meşin yuvarlak gol çizgisine paralel geçti.

rz3-142.jpg

Hakemler: Kadir Sağlam, Murat Ergin Gözütok, Ali Can Alp
Çaykur Rizespor: Grbic, Hojer, Anıl, Mosci, Taha, Papanikolaou, Amir (Dal Varesanovic dk. 57), Zeqiri (Ghezzal dk. 73), Olawoyin, Akintola (Emrecan Bulut dk. 57), Sowe (Jurecka dk. 73)
Yedekler: Tarık Çetin, H. Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan, Eray Korkmaz, Ayberk Karapo, Mithat Pala
Teknik Direktör: İlhan Palut
Samsunspor: Okan, Zeki, Satka, Drongelen, Bola, Bennasser, Celil, Holse (Schindler dk. 60), Olivier Ntcham (Soner Aydoğdu dk. 90), Muja (Emre Kılınç dk.60), Marius (Ercan Kara dk.78)
Yedekler: Tait, Dimata, Laura, Soner Gönül, Halil Yeral, Bedirhan Çetin
Teknik Direktör: Thomas Reis
Goller: Olivier Ntcham (dk. 46)(Samsunspor)
Sarı kartlar: Hojer, Emrecan Bulut (Çaykur Rizespor) Okan, Olivier Ntcham (Samsunspor)

rz2-150.jpg

İlhan Palut: "Kaybetmeyi hak etmediğimiz bir oyunla yine mağlup olduk"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Samsunspor karşısında hak etmedikleri bir oyunla mağlup olduklarını söyledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Paluti, "Son 3 maç kötü giden performansımız vardı. İyi skorlar almıyorduk, kötü skorlar alıyorduk. Bugün buradan hem iyi bir oyun, şık bir oyun hem de iyi bir sonuçla ayrılmayı, yıpranan öz güvenimizi tekrar toparlamak için bir fırsat olarak görüyorduk. Maça çıktığımız zaman, maçın içine girdiğimiz zaman topun arkasında oyunu kabul eden Samsunspor vardı. Kazandığı toplarla onların güçlü bir silahı, bunu denediler. Biz üçüncü bölgeye kadar çok rahat geldik. Dönem dönem içerideki sayısal sayımız yeterli değildi. Sayısal olarak yeterli çoğalmayı sağladığımız durumlarda da ya yeteri kadar agresif değildik ya da topu arkadaşlarımızla buluşturmakta yeteri kadar dahil olamadık" diye konuştu.
Toparlanmaları gerektiğini ve kötü başlangıca bir son vermek istediklerinin altını çizen Palut, "Aslında Kasımpaşa maçına benzer bir oyun, birçok giriş ama bunu tehlikeli atağa, net gol pozisyonuna çevirmekte zorlanan bir Rizespor takımı ve özellikle golden sonra iyice defansta kalabalıklaşan ve kontratak arayan bir rakip. Her ne kadar istediğimiz kadar iyi oynamasak da kaybetmeyi hak etmediğimiz bir oyunla yine mağlup olduk. Tabii yıpratıcı oluyor. Bir yerden tekrar ayağa kalkmalıyız. Skor almalıyız. Ne kadar ligin çok başındaysak da sadece 6 maç geçti ama olabilecek en kötü başlangıçlardan biri oldu. Bunu bir yerde sonlandırmalıyız. Bunun için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

rz1-162.jpg

Thomas Reis: “Ligde kalma adına çok önemli 3 puan aldık"

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada takım olarak iyi mücadele ettiklerini ve ligde kalma adına önemli bir 3 puan aldıklarını belirtti. Reis, “Kazanmış olduğumuzdan ötürü çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bir haftada oynamış olduğumuz üçüncü karşılaşmaydı. Başakşehir karşısında çarşamba günü oynamış olduğumuz maçta takım çok fazla efor sarf etti. Bugün de ilk yarıda çok sarf ettiğimiz için yorgunlukların görüldüğü belli oldu. İkinci yarıya başladıktan sonra daha iyi bir performans gösterdik. Zaten ikinci yarının hemen başında da golü bulma fırsatımız oldu. Defansif anlamda çok iyi işler yaptık. Takım olarak birbirimiz için çalıştık. Tabii şanslı olduğumuz bazı pozisyonlar da vardı. Ligde kalma adına çok önemli 3 puan aldık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız