1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şehir hastanesi Rize için çözüm değil!
Şehir hastanesi Rize için çözüm değil!

Şehir hastanesi Rize için çözüm değil!

RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Şimşek: "Üniversite hastanemiz eğitim öğretim için yeterli değil; kaliteli hizmet veremiyoruz. Şehir hastanesi Rize için kesinlikle çözüm değildir”

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, STK temsilcileri ve basın mensupları ile kahvaltılı sohbette bir araya gelerek yaşadıkları sorunları anlattı.

hastane-003.jpg

“Üniversite hastanemiz eğitim öğretim için yeterli değil; kaliteli hizmet veremiyoruz” diyen Şimşek, yapılması planlanan Rize şehir hastanesi projesinin Rize için çözüm olamayacağını söyledi.

Rize’deki STK temsilcileri ile buluşan Dekan Prof. Dr. Şaban Şimşek, RTEÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin fiziki imkansızlıklar dolayısıyla kaliteli hizmet verememesinden yakındı. Şimşek “Araştırma Hastanesi fiziksel olarak öğrencilerin eğitimine uygun değil, daracık koridorlar ve birbirine açılan kapılar ardında eğitim yapılamaz. Burası 2005 yılında 2. basamak 300 yataklı Devlet Hastanesi diye yapılmış, eğitim öğretim için yapılmamış. 2008’de yalnız tabelası değişerek Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönüşmüş. 2011’de Üniversite Hastanesi olmuş. Dolayısıyla hakiki bir 3. basamak hastanesi değil. 8 bin metrekare arazi üzerinde 15 bin metrekare kapalı alan. Dışarıdan görünüşü muhteşem ama iç mimarisi işlevsel değil” diye konuştu. 
Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda YÖK’ten sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Şimşek “Personel dağıtımında mevzuat değişikliği yapmak şart. Burada konu yalnız Rize değil Türkiye’nin sorunudur. Personel dağıtım cetvelinde (PDC) fakülte kadrosundaki öğretim üyeleri Rize’de (Hastanemiz Sağlık Bakanlığı'na bağlı olduğu için) PDC deki İl genel doktor sayısına dahil edilirken, Trabzon’da Üniversite Hastanesi (Sağlık Bakanlığı'ndan ayrı olduğu için) dahil edilmemektedir. Üniversite akademisyen kadrolardaki sayısal sıkıntı, kuruluşta eş durumundaki yeni kurulan üniversitelere bin 500 kadro verilirken, Rize Üniversitesi'ne bin 320 kadro verilmiştir. Klasik büyük şehir cazibesi ve Rize’nin taşra sayılması, asistan sayısı yetersizliği, hemşire, teknisyen, sekreter eksikliğinden ötürü hazırda bulunan yoğun bakım üniteleri burada açılamıyor. Bazı pahalı cihazlar optimum çalıştırılamıyor. Sekreter eksikliğinden rapor yazılamıyor ve günler sonra hastanın eline geçebiliyor” dedi. 
“Sağlık Bakanlığı’nın projesi olarak Rize’ye yapılmak istenen Şehir Hastanesi çözüm değildir” diyen Şimşek “STK olarak kamuoyunun sesi olunuz. Üniversite hastanemize yeni yer olarak ÇAYKUR Paketleme Fabrikası’nın yeri yeterli. Burasının Tıp Fakültemize devri için sizlerin kamuoyu desteğine ihtiyacımız var. Paketleme Fabrikası 6 ay sonra İyidere’de yeni yapılan yere taşınacak ve burası boşaltılacak. Bu arazinin fakültemize devri yapılırsa buraya mükemmel bir Eğitim Araştırma binası ortaya çıkacak. Proje çalışmalarımızı hazırlıyoruz. Sizlerin desteği Ankara’ya kadar ulaşarak daha kaliteli ve büyüyen bir Tıp Fakültesi Hastanemize kavuşmak için desteğinize ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
STK temsilcileri daha sonra söz alarak her desteği sağlayacaklarını ve üniversitenin gelişimi konusunda gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gerekse Başbakan Binali Yıldırm’a gerekli bilgi ve dosyaları ulaştırmak için gerekirse toplu olarak Ankara’ya gitmeye ve ortak bir deklarasyon yayınlamaya söz verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum