1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Şehit cenazesinde ağlatan kare
Şehit cenazesinde ağlatan kare

Şehit cenazesinde ağlatan kare

ŞEHİT MEHMETÇİK'İN ANNESİ, elini öpmek isteyen komutana AYAĞA KALKIP HÜRMET EDİYOR.

A+A-

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando onbaşı Yaşar Kaya'nın cenazesi, Hatay'ın Hassa ilçesinde toprağa verildi.

Hassa Devlet Hastanesinden alınan şehit Yaşar Kaya'nın cenazesi, askeri kortejle Akbez beldesindeki evine getirildi.

Burada tabuta sarılan anne Zeynep Şahin, baba Hanifi ve abla İlkay Kaya, sinir krizi geçirdi. Aile, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

GEREKİRSE BEN DE ÇATIŞMAYA HAZIRIM
Baba Hanifi Kaya, diğer oğullarını da şehit vermeye hazır olduğunu belirterek, ''Gerekirse ben de teröristlerle çatışmaya hazırım. Bir Yaşar ölür, binlerce Yaşar gelir'' diye konuştu.


Törene katılan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı şehidin annesi Zeynep Şahin'in elini öpmek istedi. Ancak şehit annesi, elini öpmek isteyen komutana duyduğu hürmetten dolayı elini öptürmedi ve ayağa kalkarak komutanın  boynuna sarıldı.

Eşi genç yaşta öldükten sonra ailesi tarafından kocasının kardeşi Hanifi Kaya ile imam nikahı kıydırıldığı belirtilen anne Zeynep Şahin de ''Oğlumun kanının yerde kalmayacağına inanıyorum. Ağlamayacağım. Teröristleri sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun'' dedi. Cenaze, daha sonra, Merkez Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene Vali Nusret Miroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Abdülhadi Kahya ve Fevzi Şanverdi, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı, Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı, Hassa Kaymakamı Yusuf Üstün ve Belediye Başkanı Selahattin Kocaman ile vatandaşlar katıldı.

"HEPİMİZ ASKERİZ..."
İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun namaz kıldırmasının ardından cenaze, Kılıçdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze mezarlığa götürülürken vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz'' diye slogan attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum