1 tonluk boğa 5 bin YTL'ye satıldı!

Kuran Bayramı'na 10 gün kala kurbanlık hayvan pazarları hareketlendi. Bursa'da, bir tonluk boğa, 5 bin YTL'ye satıldı.

Erzincan'dan getirilen ve 500 kilo et çıkması tahmin edilen boğa, zorlu pazarlıkların ardından alıcı buldu.

Vatandaş fiyatların pahalılığından hayvan satıcıları ise maliyetlerin artmasından şikayetçi.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte hayvan pazarlarında görülen ateşli pazarlıklar da kendini göstermeye başladı.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Hayvan Pazarı'nda Türkiye'nin hemen her yöresinden getirilen hayvanlar zorlu pazarlıklarla alıcı buluyor.

Erzincan'ın Tercan ilçesinden getirilen hayvanlar arasında bulunan bir boğa, heybeti ile müşterilerin ilgi oldağı oluyor.

Abdurrahman Sezgin tarafından getirilen 30 boğadan biri olan "Aslan" adındaki boğa, büyük bir pazarlığın ardından 5 bin YTL'ye alıcı buldu. Çetin pazarlıkların ardından satılan boğanın 1 ton ağırlığında oluduğu ve 500 kilo et vereceği belirtiliyor.

"KURBAN FİYATLARI ÖNCEKİ YILLARLA AYNI"-

Bursa'da, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde kurulan kurban pazarlarını dolduran yüzlerce çadırda binlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvan alıcı bekliyor.

Kurban fiyatlarının geçen yıllarla aynı olduğun belirten satıcılar, henüz erken olmasına rağmen talepten oldukça memnun. Kimi satıcılar ise, fiyatların düşük olması nedeniyle zarar ettiklerini belirtiyor.

Erzurum'un Hınıs ilçesinden getirdiği 22 hayvanın 5 tanesini sattığını söyleyen Abdulkerim Yılmaz, fiyatların ucuzluğundan yakınıyor.

İnsanların şimdilik sadece fiyat öğrenip gitiğini belirten Yılmaz, bayrama doğru satışların hızlanacağına inandığını kaydetti.

Çorum Uğurludağ'dan gelen Duran Görük ise, 40 hayvanının 20'sini 2 günde satmış. Fiyatların düşük olması nedeniyle zarar ettiklerini söyleyen Görük, yemin sürekli zamlandığını, maliyetlerin artığını ancak kurban fiyatlarının aynı kaldığını dile getirdi.

Bursalı hayvan satıcısı Kemal Almas ise satışlardan oldukça memnun. 15 ineğinin tamamını sattığını belirten Almas, geçmiş yıllara göre satışların erken başladığını ve iyi gittiğini ifade ediyor. Vatandaşlar ise fiyatlarıng eçen yıla oranla artmasından şikayetçi.

"HAYVANLARIYLA AYNI ÇADIRDA UYUYORLAR"

Erzurum, Artvin, Muş, Antep, Afyon, Kayseri, Erzincan gibi bir çok ilden getirilen hayvanlar bakıcıları tarafından zor şartlar altında besleniyor.

Hayvanlarla aynı çadırda uyuyan bakıcılar, soğuğa ve her türlü olumsuz şartlara rağmen hırsızlıklara karşı hayvanlarını korumaya çalışıyor.

Kurban pazarında küçükbaş hayvanlar 300-350 YTL arasında alıcı bulurken, büyükbaş hayvanlar ise bin 500 YTL ile 5 bin YTL arasında müşteri buluyor.

YURT VE DÜNYA Haberleri