30 Ağustos Zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde kutlanıyor.

Ankara'daki kutlamalar Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un başkanlığındaki heyetin Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Orgeneral Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve askeri erkan Aslanlı Yol'dan yürüdü.

Orgeneral Başbuğ, Atatürk'ün mozolesine üzerinde ''Türk Silahlı Kuvvetleri'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Orgeneral Başbuğ ve törene katılanlar, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÜCÜNÜ MİLLETTEN ALAN ORDUMUZ HER ZAMAN GÖREVİNİN BAŞINDA

Daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçen Orgeneral Başbuğ, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Ulusumuzun büyük önderi, ordularımızın ebedi Başkomutanı, eşsiz devlet adamı yüce Atatürk,

Üstün liderliğinizde Türk milleti ve ordusuyla gerçekleştirdiğiniz Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıl dönümü nedeniyle huzurlarınızdayız.

Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı, tarihe yön veren emsalsiz bir muharebedir. Bugün bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayan herkes bu zafere ve O'nu kazanana çok şey borçludur. Kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin temel nitelikleri, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin büyük Atatürk sevgisi sonsuza kadar yaşayacaktır.

Gücünü milletinden, ışığını sizden, cesaretini tarihten, kuvvetini damarlarındaki asil kandan alan Türk ordusu her zaman nöbette ve görevinin başındadır. Rahat uyu, ruhun şad olsun.''

Orgeneral Başbuğ daha sonra deftere yazdığı metni yüksek sesle okudu.

Orgeneral Başbuğ, Anıtkabir ziyaretinin ardından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda tebrikleri kabul edecek.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit töreni yapılacak. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet protokolü de yer alacak.

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un akşam Merkez Orduevi'nde resepsiyon vereceği bildirildi. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin ile Başbakan Erdoğan da katılacak. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere yurdun dört bir köşesinde coşkulu kutlama törenleri düzenlenecek.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYALIM

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Başkomutan Atatürk önderliğinde kazanılan 30 Ağustos zaferinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazıldığını belirtti.

"Bugün tarihimizde çok önemli bir günü hep birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz" diyen Gül, mesajında özetle şunları kaydetti:

"Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan bir milletiz. Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliğe zarar veremeyecektir. Yeter ki kendimize güvenmeye devam edelim. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım.

Türkiye, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir."

KENETLENEREK AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK

TBMM Başkanı Şahin de "Milletimizin bağımsızlığı uğruna kazanılan bu büyük zaferlerden ilham alarak, demokrasimizi güçlendirmek, özgürlüklerimizi geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

HEDEFİMİZİ MUTLAKA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Başbakan Erdoğan da mesajında ''İmkansızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıma hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Ne mutlu bizlere ki bugün bu hedefimize her zamankinden daha yakınız.'' görüşüne yer verdi.

YURT VE DÜNYA Haberleri