112 Acil Sağlık Hizmetleri konusunda öğrencilerin bilgilendirildiği 112 dostu okullar oluşturmak amacıyla 2016 – 2017 öğretim yılında il genelindeki ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik Yaşama Yol Ver, İlk Yardım, Acil Çağrı Merkezlerini arama konusunda öğrencilerin duyarlılıklarını ve bilgi seviyelerini artırmak amacıyla 90 okulda 3 bin 847 öğrenciye eğitim verildi.
Eğitimlerde öğrencilere; acil durumlarda nasıl hareket edilmelidir, 112 ne zaman aranmalıdır, hangi bilgiler verilmelidir, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemelidir, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalıdır ve temel ilkyardım uygulamaları gibi konuların yanı sıra, sağlık personelleri tarafından ambulans tanıtımı yapılarak öğrencilerin bilgilerinin arttırılması sağlandı.
Minik 112 projesi ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Öğrencilere 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla kaza, hastalık ve yaralanma durumlarında 112'ye nasıl ulaşacakları öğretilirken, 112 acil yardım bilincinin de oluşturulması amacıyla eğitim sunumları gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, okul bahçelerinde acil sağlık hizmetleri istasyonlarına bağlı personel tarafından öğrencilere ambulans tanıtımı yapılmaktadır" dedi.
Tepe , "Bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılması sağlanırken, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının daha da düşeceği kanısındayım. İlimizdeki tüm vatandaşlarımız, bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı." diye konuştu.
Sağlık Bakanlığının başlattığı projenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Tepe, Minik 112 projesi kapsamında öğrencilere verilen bu tür faydalı eğitimlerin toplumun geleceğini olumlu şekillendireceğine inandıklarını ve Minik 112 Projesi kapsamında, eğitimlere gelecek yıllarda da devam edeceklerini belirtti.