Artvin'in Borçka ilçesinde, Şahingül Ailesinin altı yaşındaki kızları Alperen, sağlığına kavuşmak için altı ameliyat geçirmesine rağmen yürümek için yine ameliyat olması gerekiyor.
İlçenin Gündoğdu Mahallesi'nde oturan Orhan ve Meliha Şahingül çiftinin altı yaşındaki kızları Alperen yürüyemiyor. Doğuştan özürlü olarak dünyaya gelen Alperen, beyninden, bağırsaklarından, kulaklarından, bademcik ve fıtığından toplam altı ameliyat geçirdi. Yürüyemeyen Alperen'in yürümesi için tekrar ameliyat olması gerekiyor.
Alperen'in babası Orhan Şahingül, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde kızının sağ ayak sinir damarından ameliyat olması gerektiğini belirterek "Fakat sağlık karnemiz olduğu halde nakit 4 bin 500 TL istiyorlar. Kendi imkanlarımla altı ameliyat yaptırdım. Eğer bu ay parayı yatıramazsam ameliyat yaptıramayacağım ve altı ay daha beklemek zorunda kalacağız. Bu ameliyattan sonra tedavileri de bulunmaktadır. Bütün yetkililere elimizden geldiği kadar ulaştık. Fakat sigorta olduğundan dolayı devlet mercilerinin yardım edemeyeceği söylendi. Bende çalışmıyorum işten çıktım, bir üç aylık kalan sigortamdan çocuğum yararlanıyor." diye konuştu.
Neyi varsa sattığını, şimdi tek oturduğu evin kaldığını anlatan Orhan Şahingül, sözlerine şöyle devam etti: "Artvin Sigorta İl Müdürlüğü tarafından kızım Alperen'in hasta olmadığı iddia edilerek, bana ve kızıma mahkeme kararıyla soruşturma başlatıldı. Çocuğum yüzde 90 özürlü durumdayken yaklaşık 80 km'lik yolu maddi imkansızlıktan dolayı şehirlerarası minibüsle gidip gelmek zorunda kaldık."
Anne Meliha Şahingül ise kızının tedavisinin bir an önce yaptırılmasını ve Alperen'i yürürken görmek istediğini söyledi.