Aktütün Anketinde Şok Sonuç

Günlerdir tartışma konusu olan Aktütün saldırısında güvenlik güçlerinin ihmali var mı yokmu sorusu vatandaşa soruldu. İşte çok çarpıcı sonuç...

Halkın yüzde 51.4'ü, 17 askerin şehit düştüğü Aktütün Karakolu baskınında yetkililerin ihmali olduğuna inanıyor. Yüzde 43'ü de TSK'yı terörle mücadelede başarılı buluyor.

Vatandaş, günlerdir tartışma konusu olan Aktütün saldırısında güvenlik güçlerinin ihmali olduğuna inanıyor. Metropoll Araştırma Şirketi, son bir ayda yaşanan önemli gelişmeler hakkında vatandaşın nabzını tuttu. 30 ilde bin 582 kişi ile görüşülerek yapılan ankete göre, halkın yüzde 51.4'ü, 17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısında güvenlik güçlerinin ihmalinin olduğuna inanıyor. Yüzde 32.7 ise 'ihmal yok' diyor. Vatandaşların yüzde 15.9'u ise bu konuda kesin bir fikre sahip olmadığını söylüyor. TSK'yı terörle mücadelede başarılı bulanların oranı yüzde 43 iken, başarısız bulanların oranı 21.6 olarak gerçekleşti.

ERDOĞAN AÇIK ARA ÖNDE

Halk, 'Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz' sorusuna yüzde 35 oranında AK Parti, yüzde 15.5 oranında CHP ve yüzde 8.6 oranında MHP cevabını verdi. Kararsızlar 13.9 oranında çıktı. Başbakan Erdoğan yüzde 22.9'la 'en beğenilen siyaset ve devlet adamı' olurken, onu yüzde 8.7 ile Cumhurbaşkanı Gül takip etti. CHP lideri Baykal yüzde 4.0'te kalırken, MHP lideri Bahçeli de yüzde 2.9'da kaldı. Vatandaşlar, 'En güvendiğiniz lider' olarak da yüzde 34.1 ile Erdoğan cevabını verirken, onu takip eden CHP lideri Baykal 10.1, MHP lideri Bahçeli de 4.4'te kaldı.

YURT VE DÜNYA Haberleri