Albay'ı A. Uğur'un timi öldürdü!

Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden cinayetinde yeni bilgiler.

Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden cinayetinde her geçen gün yeni bilgi ve tanıklar ortaya çıkıyor. Cinayetin Ergenekon soruşturması kapsamına alınması ve eşi Tomris Özden'in bilgisine başvurulması sonrası yaşanan gelişmeler, albayın bir suikasta kurban gittiği tezini güçlendiriyor.

Son olarak 'Fatih' kod adlı PKK itirafçısı, albayın, dönemin Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un kurduğu ve kendisinin de içinde bulunduğu JİTEM ekibi tarafından öldürüldüğünü söyledi. İnfaz kararını ise o dönemde Mardin JİTEM'in başında 'Hoca' ve 'Ebu Süfyan' isimlerini kullanan kişi verdi. 1992 ve 1996 yılları arasında Mardin ve çevre illerde JİTEM bünyesinde faaliyet gösterdiğini ve Atilla Uğur'un ekibinde yer aldığını anlatan itirafçı, Özden'in JİTEM gibi illegal yapılardan çok rahatsız olduğunu ve bunu da sık sık dile getirdiğini aktardı: "Hasan Atilla Uğur'un emriyle 9 kişiden oluşan bir tim kuruldu. Bıçak Unsuru ve Bıçak Timi olarak adlandırılan bu ekip Mardin ve çevre illerinde faaliyet gösteriyordu. Yetkileri sınırsızdı. Ben de bu ekibin içindeydim. Rıdvan Özden bu tür illegal örgütlenmelere karşıydı. Bunları toplantıya çağırdı. Ben da oradaydım. 'Ben bu tür şeylere karşıyım' dedi. Hurşit İ., Mardin'de tabur komutanıydı. Atilla Uğur da Kızıltepe İlçe Jandarma komutanıydı. Üsteğmen Sinan Y. dedi ki; 'Biz bunun icabına bakarız zaten.' Bir hocamız vardı adını soyadını bilmeyiz. Jitem'in Mardin biriminin başında o vardı. O 'biz hallederiz' dedi. İnfaz kararı verildi. 20 gün sonra bir telefon geldi. Bize bir minibüs tahsis edildi. Tugaya bağlı Savur'a geldik, yol kestik. Orada 8 köylü kaçırıldı. Burada çatışma varmış gibi bir olay tertipleyip, çatışma anonsu yapıldı. Bu 12 Ağustos 1995'te oluyor. Genelde alay komutanı da gelip bakıyor ya çatışmalardan sonra. Albay Özden de çatışma var diye oraya geldiğinde sıktılar kafasına. Rıdvan Özden'i vuran itirafçıydı. Bir uzman çavuş ve bir askerle birlikte öldürüldü."

Tomris Özden'in bilgileri ile itirafçının iddiaları birbirini tutuyor. Tomris Özden, dün Yeni Şafak Gazetesi'ne verdiği demeçte, "Olaydan sonra evimize gelen Ebu Süfyan kod adlı kişi bulunursa, çok şey çözülür." diyordu.

YURT VE DÜNYA Haberleri