Rize-Erzurum karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan midibüsteki 18 kişi, kurtarıldı.
18 kişi Kaçkar Dağcılık Spor Kulübü üyeleri tarafından kurtarılarak yaya olarak dönüşe geçmişti.
Kurtarılan 18 kişi Kaçkar Dağcılık Spor Kulübü'nden Mehmet Emin Ayhan, Asım Haberal, Sultan Beyaz, Hasan Köse tarafından yaya olarak kar paletli kar araçların olduğu yere götürüldü ve buradan ambulanslara nakledildiler.
Günün ağarması ile birlikte kendi imkanları ile midibüse ulaşmak isteyen ve yakınları için gözyaşı döken vatandaşlar yaya olarak aracın mahsur kaldığı yere yürümek istediler. Bu kişileri Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Kaçkar Dağcılık Kulübü üyesi usta dağcılar engelleyerek sakinleştirmeyi çalıştılar. Bakırcı, "Sizin evlatlarınız da benim evlatlarımdır. Şimdi siz giderseniz siz de kaybolursunuz" diyerek aileleri ikna ederken, daha sonra mahsur kalanların yakınlarından 10 kişi bir kamyonetin kasasına konularak yol açma çalışması yapılan yere götürüldüler.
Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder bölgeye gelerek askeri ekiplerin koordinasyonunu sağlarken, dün gece mahsur kalan midibüse ulaşan Kaçkar Dağcılık Kulübü dağcılarından sonra bir 3 kişilik dağcı grubu daha mahsur kalan midibüse ulaşarak 18 kişi için yetecek erzak, ayakkabı, çorap ve temel ihtiyaç malzemesi götürdü.
Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe de aynı dağcılarla minibüsün bulunduğu yere giderek midibüste bulunanların sağlık durumlarını kontrol etti.
Günün ilk ışıkları ile 3 askeri helikopter bölgede havadan fizibilite çalışmasına başlarken, yardım atmak istedikleri ancak çığ riski taşıdığı için bölgeye fazla yaklaşamadı.
Daha snra 18 kişi Kaçkar Dağcılık Spor Kulübü üyeleri tarafından kurtarılarak yaya olarak dönüşe geçti.
Kurtarılan 18 kişi Kaçkar Dağcılık Spor Kulübü'nden Mehmet Emin Ayhan, Asım Haberal, Sultan Beyaz, Hasan Köse tarafından yaya olarak kar paletli kar araçların olduğu yere götürüldü ve buradan ambulanslara nakledildiler.