ANAVATAN-DP birleşmesi tamam

Merkez sağın birleşmesi içn harekete geçen ANAVATAN ve DP, Mesut Yılmaz'ın da katıldığı toplantı ile bütünleşme için ilk adımı attı.

İki parti liderinin, eski başbakanlardan MEsut yılmaz'ın da katıldığı toplantısında bütünleşmek için komisyon kurulmasına karar verildi ve daha da önemlisi bizzat gün belirlendi.

ANAVATAN lideri Salih Uzun, bütünleşmenin en geç 31 Aralık 2009'a kadar tamamlanacağını açıkladı. Uzun yaptığı açıklamada ayrıca ortak komisyonun 2 partiden de 4'er kişiden oluşacağını, ''tek parti üyesi gibi'' çalışacaklarını ve bütünleşme konusundaki önerilerini iki parti yetkili organlarına suancaklarını söyledi.

Mesut yılmaz: Genel başkanlık arzum yok
Toplantıya katılan Rize Bağımsız Milletvekili ve eski başbakanlardan MEsut Yılmaz ise ''Komisyonun kurulmasıyla benim görevim bittti'' dedi ancak bütünleşme çalışmalarına desteğinin süreceğini vurguladı.

Yılmaz, bütünleşmeden sonra genel başkan olup olmayacağı sorusuna ise ''Genel Başkanlık arzum olmadığını x defa söyledim. Burada bir kez daha ve son defa tekrarlıyorum'' dedi.

Cindoruk: Demirel de destekliyor
DP lideri Hüsamettin Cindoruk ise bütünleşmeye destek olduğunu, en büüyk desteklerden birinin ise eski cumhurbaşkanalrından Süleyman Demirel'den geldiğini söyledi. Cindoruk, milletvekili transferi yapılıp MEclis'te grup konulması yönündeki sorulara ise ''Her şeyin zamanı var'' sözleriyle yanıtladı.


YURT VE DÜNYA Haberleri