Ardeşen nüfus Kütüğü'nün tanıtımı yapıldı

Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Pazarlı araştırmacı Murat Hiçyılmaz tarafından yazılan kitabın tanıtımını yaptı.

Ardeşen Belediyesi kültür sanat tanıtım eserleri serisinin 13. yayını olan  "Ardeşen Nüfus Kütüğü 1942-Ardeşen Sülaleleri" adlı kitabın başkanlık makamında yapılan tanıtım törenine Sinan'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Mehmet Yerebakan, Mustafa Ön, araştırmacı-yazar Murat Ümit Hiçyılmaz, kitabın editörü Burhan Okutan ve Ardeşen Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yunus Önkibar, katıldı.



Sinan, kitaptaki Ardeşen'in tarihi bölümü için 90'ı aşkın kaynak eserlerden faydalanıldığını belirterek, "Bu kitap uzun bir çalışmanın ürünüdür. Güzel ilçemiz Ardeşen'in tarihini ve bütün sülale kayıtlarını içeren bu nadide eseri Ardeşen'lilerin beğenisine sunmaktan onur ve kıvanç duyuyorum" dedi.

Kitapta Osmanlı'nın yaptığı ilk nüfus sayımının Ardeşen köylerine ait kayıtlarının yer aldığını ifade eden Sinan, şunları söyledi:

"Bu eserde, 1842 tarihinde ailelerimizin kökenlerini bulabilmekte, daha da ötesi akrabalarımızın başka hangi köylerde bulunduğunu da görebilmekteyiz. Bahsi edilen yıllarda yaşayan büyük dedelerimizin, adeta fotoğraflarını çeker gibi boyları, tipleri, yaşları, görevleri ve özürlülük durumları gibi birçok özelliğini de sunan bu kayıtlar, genel olarak ilçemizin röntgenini çekmiş, köylerimizin idari yapısını da gözler önüne sermiştir. Bu nüfus kayıtlarını temin edip, günümüz Türkçe'sine çeviren, bilgileri derleyip elimizdeki kitaba dönüştüren tüm emektarlara teşekkür ediyorum."



Sinan, isteyenlerin, 194 sayfalık kitabı Ardeşen Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden temin edebileceklerini belirtti.
 

Rize Haberleri