Askeri alanda Erdoğan'ı eleştirdi

Toprak Dede olarak bilinen Hayrettin Karaca, Zırhlı Birlikler'de Org. Yaşar Büyükanıt'ın önünde Başbakan Erdoğan'ı topa tuttu. Hem de Araf suresiyle..

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zırhlı Birlikler Komutanlığı'nda Ağaçlandırma Bayramı düzenledi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları, üst düzey komutanlar ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca katıldı. 50 bin meşe, akasya, iğde, mavi servi, mahlep, karaçam ve dişbudak fidanı dikilen etkinlikte tek konuşmayı “Toprak Dede” olarak bilinen Karaca yaptı.

Araf Suresi'yle eleştirdi
Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı hedef alan Karaca'nın ilk eleştirisi “Tarım alanlarının canına okuyoruz. Böyle bir cehalet olabilir mi? İşte var. Tarım Bakanlığı yok ki. Devlet var mı ki sahip çıksın” oldu. Daha sonra sözü Erdoğan'a ve sık sık Araf Suresi'ninden “Kulaklar var duymuyor, dil var gerçekleri söylemiyor, gözler var görmüyor” alınıtısı yapmasına getiren Karaca “Tarım alanları sanayi alanı yapıldı. Ama o görmüyor, o işitmiyor. Başbakan beni azarladı. 'Hep Cargil'le uğraşıyorsunuz. Trakya Çerközköy'e bakın' dedi. 20 yıldır bu işlerle uğraşıyorum. O görmüyorsa, duymuyorsa bana ne. Böyle biri Türkiye'yi yönetiyorsa, vay Türkiye'nin haline” dedi.

Törende Hayrettin Karaca ile birlikte Genelkurmay Başkanı Büyükanıt da birer ağaç dikti.

YURT VE DÜNYA Haberleri