Bahçeli'den ağır çelenk tepkisi

Bahçeli kendilerine Atatürkçülüğü hatırlatacak kadar küstahlaşanların aralarında Cumhuriyetı yıkma emelleri olanların da bulunduğunu söyledi.

Bahçeli kendisine mektup göndererek "Bizi hayal kırıklığına uğrattınız." diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emekli Org. Şener Eruygur'a yüklendi.

Yayınladığı genelge ile teşkilatı tahriklere karşı uyaran MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında da kendilerini hedef alan suçlamalara cevap verdi.

Açıklamalarının demokrasi ve inanç manifestosu olarak hatırlanmasını isteyen Bahçeli, partisinin en önemli görevinin, milletin değerleri ile devlet yönetimi arasındaki yapay çatışmanın son bulması için çaba göstermek olduğunu bildirdi.

Bahçeli, başörtüsü düzenlemesi yüzünden MHP'ye yönelik sistematik bir karalama kampanyası başlatıldığını belirtirken, bu kesimi 'laiklik istismarcıları' olarak nitelendirdi. Ardından isim vermeden kendisine mektup göndererek "Bizi hayal kırıklığına uğrattınız." diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Şener Eruygur'a yüklendi.

Partisinin iradesine ve görüşlerine ipotek koymaya yeltenen zihniyetlerin sözde 'mektup' adı altında karalama ve telkin kampanyası başlattıklarını ifade eden Bahçeli, şu görüşü dile getirdi:

"Yüreği vatan ve millet sevgisi ile çarpan parti mensuplarımıza, Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i hatırlatacak kadar küstahlaşan bu mihrakların arasında, çeyrek asır önce ülkemizdeki demokratik rejimi değiştirmek için fırsat kollayanlar ile Cumhuriyet'in yıkılmasını planlayanların bulunuyor olması, yarım kalmış hesapların tekrar ortaya çıkarılmak istendiğinin bir işaretidir. Cumhuriyet rejimi ve laik devlet düzeni adına kaygılar vehmederek, demokrasi karşıtı arayışa yönelenlerin, sanki MHP ile gizli veya açık bir mutabakat ve gönül birliği içindeymiş gibi hayal kırıklığına uğradıklarını beyan etmeleri anlaşılır bir durum değildir."

YURT VE DÜNYA Haberleri