GÖKTÜRK FIRAT
Dergah Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Bostan, Rize’nin istihdamına katkıda bulunacak projelerini aktarmak için işletmesine davet ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a pepeçura ikram etmeye hazırlanıyor.
Merkezi Rize’de bulunan Dergah Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Bostan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde kurulmasını arzuladığı Uygulamalı Pastacılık Meslek Yüksekokulu için Derepazarı ilçesinde bulunan üretim fabrikalarının bir katını tahsis edeceğini açıkladı.
Bostan, Rize’nin çayından sonra pastacıları ile ünlü olduğunu belirterek Rizeliler'in pastacılık alanındaki becerilerinin Rize’de kurulacak bir Pastacılık Meslek Yüksekokulu ile nitelikli hale getirilmesi gerektiğini belirterek, “Sektörümüzde 27 yıldır hizmet vermekteyiz. İki günü aynı olan zarardadır. Biz her geçen gün mesleğimize yeni bir şey katarak daha iyi yerlere götürmek istiyoruz. Yöre insanının pastacılık mesleğine olan yatkınlıklarından dolayı ilimizde bir Pastacılık Meslek Yüksek Okulu kurulmasını istiyoruz. Yöremizin insanları pastacılık mesleği Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde başarı ile icra ettiler. Bunu bir adam daha öteye taşıyarak bu mesleği bilimsel aşamaya taşımalıyız. Derepazarı ilçemizde bulunan üretim fabrikamızda müsait binamız var. Bunun bir katını Uygulamalı Pastacılık Meslek Yüksekokulu’na tahsis etmek istiyoruz. Burada öğrenciler hem teorik hem de pratik eğitim alabilecekler. Bizim mekanımız ve usta kadromuz buna el verişli. Aynıca Gıda ve Endüstri Mühendislerimiz var. Nitelikli iş gücü ile çalışıyoruz. Kurumsallaşmaya doğru adımlarımızı atarken bunun yanında da çalışanlarımızın eğitimini verip yüzde yüz iş garantisi ile Türkiye ve Dünyanın her yerinde istihdama katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.
BAŞBAKAN’A PEPEÇURA İKRAM EDECEK
Bostan, projelerini anlatıp yardım istemek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı işletmelerine davet ederken, işletmelerini onurlandırması halinde kendisine pepeçura ikram etmek istediklerini söyledi.
Bostan yaptığı açıklamada, “Amacımız mesleğimizi bir adım daha öteye götürüp gençlerimizi meslek sahibi yapmaktır. Bu okulda pastacılık alanında eğitim görüp nitelikli hale gelen öğrenciler Türkiye’de ve dünyanın her yerinde iş bulabilecekler. Ayrıca ilimizi pastacılık konusunda bir marka şehir haline getirmek istiyoruz. Baklavacılar Antep’ten çıkıyor. dondurmacılar Maraş’tan çıkıyor. Kebapçılar Adana’dan çıkıyor. Pastacılar da ilimizden çıkıyor. Biz artık Rize’den çıkan başarılı pastacıların aynı zamanda bilimsel olarak da eğitimini almış ve nitelikli pastacılar olmalarını arzuluyoruz. Bunda Sayın Başbakanımızın da desteğine ihtiyacımız var. İşletmemiz Başbakanımızın yol güzergahında. Hafta sonu ilimizde olacak. Projelerimizi kendisine aktarabilmek için onu işletmemize davet ediyoruz. Eğer bizi onurlandırırsa kendisine pepeçura ikram edeceğiz” diye konuştu.
PEPEÇURA NEDİR?
Pepeçura Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kokulu üzüm ve mısır unundan yapılan bir tatlı türüdür. Bölgede sevilen ve biraz ekşimsi olan pepçura tatlısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da sevdiği biliniyor.