Bekaroğlu'nun protesto ettiği fabrikaya ceza!

Mehmet Bekaroğlu'nun da protesto eylemine katıldığı Fındıklı'daki özel çay fabrikasına çevreyi kirlettiği için para cezası kesildi.

Fındıklı'daki 2 çay fabrikasına çevreyi kirlettiği gerekçesiyle Rize İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce toplam 59 bin 827 lira para cezası kesildi.

Fındıklı'daki 2 özel çay fabrikası, çıkardığı baca dumanı ve gürültünün insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu öncülüğündeki bir grup yöre halkı tarafından protesto edilmiş ve ardından da  Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verilmişti.

Yapılan denetimler sonucunda çay fabrikalarından birisinin gürültü seviyesinin, yönetmelikte belirlenen sınır değeri aştığından dolayı fabrikaya 17 bin 94 lira para cezası uygulandı. Aynı fabrikaya fabrikadan kaynaklanan endüstriyel atıkların önlemsiz olarak atıldığından dolayı da 34 bin 189 lira para cezası verildi.

Diğer fabrikaya ise çevre kirliliğini önlemede gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle 8 bin 544 lira para cezası uygulandı.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, iki çay fabrikasını çıkardığı baca dumanı ve gürültünün insanların sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne dilekçe ile başvurduklarını söyledi.

Yapılan denetimler sonucunda iddialarının doğru çıktığı ve fabrikalara para cezası verildiğini söyleyen Bekaroğlu, bunun da, kendilerinin verdiği mücadelenin haklı olduğunu gösterdiğini belirterek. hukuk mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Rize Haberleri