Beşiktaş'a Sağlam fren!

Sivas'ın 2 puan bıraktığı haftada liderlik fırsatı eline geçen Beşiktaş, 10 kişi kaldığı maçta fırsat tepti! Ertuğrul Sağlam, Kartal'ı İnönü'de adeta kilitledi...

Sivasspor'un 2 puan bıraktığı haftada liderlik fırsatı eline geçen Beşiktaş, 10 kişi kaldığı maçta fırsat tepti! Siyah beyazlı ekibi en iyi tanıyan isimlerden Ertuğrul Sağlam, Kara Kartal'ı İnönü'de adeta kilitledi, gol izni vermedi! Bursaspor, İstanbul'dan 1 puanla dönerken, Beşiktaş yara aldı!


NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Turkcell Süper Lig maçına siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, BJK İnönü Stadı tribünleri tamamen doldu.

Siyah-beyazlı takım için büyük önem taşıyan ve yenmesi halinde liderliğe yükseleceği Bursaspor karşılaşmasında, BJK İnönü Stadı tribünlerini dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarına destek verip şampiyonluk şarkıları söyledi. Bu arada, çok sayıda taraftar da stada giremedi.

-BURSASPOR TARAFTARLARI ALINMADI-
Karşılaşmayı 30 bini aşkın taraftar izlerken, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı nedeniyle Bursaspor taraftarları maça alınmadı. Misafir takım için eski açık tribünde ayrılan yer Bursaspor taraftarları gelemediği için boş bırakıldı.

Bursasporlu futbolcular sahaya ''Futbol taraftarlarla güzeldir'' yazılı pankartla çıktı.

Beşiktaşlı futbolcular ise ''Tüm Dünya çocuklarının 23 Nisan'ı kutlu olsun'' pankartını taşırken, kapalı tribünde taraftarlar, ''İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası mübarek olsun'' yazılı pankart açtı.

-GÖKHAN ZAN 5 MAÇ SONRA SAHADA-
Beşiktaş'ta uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımından ayrı kalan Gökhan Zan, teknik direktör Mustafa Denizli tarafından Bursaspor karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirildi.

En son 22. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyen Gökhan, tam 5 maç sonra takımdaki yerini aldı.

Gökhan, İbrahim Toraman ile birlikte savunmanın göbeğinde görev alırken, Sivok ise ön liberoda Ernst ile birlikte oynadı.

-KÜFÜR İÇİN UYARI-
Karşılaşma öncesi stat hoparlörlerinden yapılan anonslarla taraftarlardan küfür etmemeleri istendi.

Taraftarlara sadece takımlarını desteklemeleri yönünde uyarılar yapılırken, yapılacak bir taşkınlıkta BJK İnönü Stadı'nın kapatılabileceği belirtildi.

Öte yandan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, karşılaşmayı protokol tribünü yerine çocuklarıyla birlikte basın tribünün yanındaki bölümden izledi. Demirören, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın protokol tribününe gelmesiyle yanına kadar giderek ''Hoşgeldin'' dedi ve tekrar yerine döndü.

-SAĞLAM, 195 GÜN SONRA BJK İNÖNÜ STADI'NDA-
Sezona Beşiktaş teknik direktörü olarak başlayan ancak 6. haftadaki Hacettepe maçından sonra görevinden ayrılan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, tam 195 gün sonra BJK İnönü Stadı'na çıktı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, eski teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'a sevgi gösterilerinde bulunurken, uzun süre ''Ertuğrul Sağlam'' diye bağırdı. Sağlam da taraftarları alkışlayarak karşılık verdi.

Ayrıca Beşiktaşlı futbolcular da maç öncesi eski teknik direktörleriyle hasret giderdi.

Bu arada, siyah-beyazlı taraftarlar, Sağlam'ın yardımcısı Mutlu Topçu lehine de tezahüratlar yaptı.

-BURSASPOR'DA 2 ESKİ BEŞİKTAŞLI-
Bursaspor'da devre arasında Beşiktaş'tan transfer edilen Ali Tandoğan ve Tuna Üzümcü ilk 11'de sahaya çıktı.

Yeşil-beyazlılarda kart cezalısı olan Sercan ise Beşiktaş karşısında forma giyemedi.

-23 NİSAN ÇOCUK TRİBÜNÜ-
23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Beşiktaş Kulübü yönetimi tarafından Bursaspor karşılaşmasında çocuk tribünü oluşturuldu.

Yeni açık tribünde ayrılan bölüme velileriyle birlikte gelen Yavru Kartal Dergisi üyesi çocuklar, bayraklar sallayarak takımlarını destekledi.

Öte yandan, BJK Koleji bando ekibi de maçtan önce geçit töreni düzenledi. Taraftarlar bu sırada öğrencileri alkışladı ve kapalı tribünde dev boyutta ''Atatürk'ün kulübüyüz, Atatürk'ün izindeyiz. BJK Koleji'' yazılı pankartı açtı.

-PAF LİGİ'NDE BURSASPOR GALİP-
PAF Ligi'nde Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşmayı konuk ekip kazandı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan karşılaşmadan Bursaspor 1-0 galip ayrıldı.

VE MAÇ!...

Turkcell Süper Lig'de 28. Haftanın kapanış maçında Beşiktaş evinde, Bursaspor ile 0-0 berabere kaldı ve liderlik şansını kaçırdı. Beşiktaş İnönü Stadı'nda ilk yarıda konuk Bursapsor daha etkili olan taraftı, ikinci yarıda Beşiktaş zaman zaman ağırlığını hissettirse de skoru değiştiremedi ve iki takım sahadan 1'er puan ile ayrıldı.

Beşiktaş'tan sezonun ilk haftalarında olaylı bir şekilde ayrılan ve Bursaspor'un başına geçen Ertuğrul Sağlam, eski takımına karşı İnönü'de çıktığı ilk maçta siyah-beyazlılara şampiyonluk yolunda ağır bir yara verdi.

Sivasspor'un puan kaybettiği haftada kazanması halinde liderliğe uzanacak Beşiktaş bu fırsatı da kaçırmış oldu. Bursaspor ise UEFA Kupası'na katılma yolunda 1 puanı daha hanesine yazdırdı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 56'ya yükseltip ikinci sıradaki yerini korurken, Bursaspor puanını 45'e çıkarttı.

DELGADO İLK 11'DE...
Mustafa Denizli, Bursaspor karşısında geçen hafta ilk 11'de oynayan Yusuf Şimşek'i yedek soyundururken, yerine Matias Delgado'ya şans tanıdı. Cezası sona eren İbrahim Toraman da ilk 11'de sahaya çıkarken, orta sahanın solunda Tello, sağında ise Holosko forma giydi. Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Hakan, Serdar Kurtuluş, Cisse, Uğur, Serdar Özkan, Zapotocny ve Yusuf yer aldı. Erkan Zengin ve sakatlığı süren Nobre ise 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

GÖKHAN ZAN 5 MAÇ SONRA SAHADA...
Beşiktaş'ta uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımından ayrı kalan Gökhan Zan, teknik direktör Mustafa Denizli tarafından Bursaspor karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirildi. En son 22. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyen Gökhan, tam 5 maç sonra takımdaki yerini aldı. Gökhan, İbrahim Toraman ile birlikte savunmanın göbeğinde görev alırken, Sivok ise ön liberoda Ernst ile birlikte oynadı. Toraman kırmızı kart görünce Gökhan Zan, savunmanın göbeğinde Sivok ile görev yaptı.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ...
Siyah-beyazlıların savunmasındaki önemli ismi İbrahim Toraman kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 31. dakikada ilk sarı kartını gören Toraman, 44. dakikada önce ikinici sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek oyun takımını 10 kişi bıraktı. 

BURSASPOR SAĞLAM GELİYOR...
Konuk Bursaspor, İnönü'deki maça daha etkili başlayan taraftı. Özellikle sağ kanattan Volkan Şen'in ve Ali Tandoğan'ın yaptığı bindirmeler ile etkili olan Timsahlar, siyah-beyazlıların kalesinde ilk 45 dakikada çok önemli fırsatlar yakaladılar. 35. dakikada iki direkten dönen topun dışında 39. dakikada da konuk ekip Yenal'ın kafa şutunda gole bir kez daha çok yaklaştı. Beşiktaş ise ilk yarıda beklenenden uzak bir performans sergiledi. Siyah-beyazlılar oyunu zaman zaman rakip alana yıksa da gol noktalarında etkisiz kaldılar. Taraftarının müthiş desteğine rağmen Kara-Kartal ilk yarıda o büyük desteğe yakışaca bir futbol oynayamadı. Yeşil-beyazlılar için ilk yarıdaki şanssız an ise 9. dakikada Belaruslu oyuncusu Romaschenko'nun sakatlanmasıydı. Deneyimli oyuncu yere ters basınca bileğini burktu ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Belaruslu oyuncunu yerine 10. dakikada Yenal oyuna dahil oldu.

BEŞİKTAŞ'I DİREKLER KORUDU...
İlk yarıda çok etkili olan Bursaspor'un bir pozisyonda iki topu direkten döndü. 35. dakikada Krita'nın sağ kanattan yaptığı ortayı Shin ceza sahası içinde göğsüyle düzeltip önüne aldı bekletmeden dönerek çok sert vurdu, Rüştü'nün parmaklarının ucuna da çarpan top direkten döndü. Direkten dönen topa bu kez Volkan Şen yakın mesafeden kafayı vurdu, top bu kez diğer yan direkten geri geldi. Bursalı oyuncuların bu pozisyonun ardından büyük üzüntüsü vardı.

10 KİŞİ BEŞİKTAŞ DAHA ETKİLİ...
İbrahim Toraman kırmızı kart görüp oyundan çıktıktan sonra Beşiktaş daha etkili bir futbol sergilemeye başladı. İkinci yarıya çok hızlı başlayan ev sahibi takım, 46. dakikada Holosko ile mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Savunmadan atılan uzun topa koşan Holosko, Bursaspor savunmasının arasından rüzgar gibi geçti. Kaleci Ivankov ile karşı karşıya kaldı, Ivankov yatarak Holosko'nun ayaklarından topu aldı ve çok büyük bir tehlikeyi önledi.

BOBO GOLE ÇOK YAKLAŞTI...
Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Bobo 90+2. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Serdar Özkan'ın yaptığı güzel ortaya ceza sahası içinde Bobo kafayı vurdu, Ivankov topu çizgiden çıkarttı. Beşiktaş'ın ikinci yarıda yakaladığı bir başka pozisyonda da Ekrem 76. dakikada ceza sahası içinde uygun pozisyonda şutunu attı Ivankov ayaklarıyla bu şutu kurtardı.

DENİZLİ'NİN GALİBİYET HAMLELERİ...
İbrahim Toraman'ın 44. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle siyah-beyazlı takımnı teknik direktörü Mustafa Denizli ikinci yarıya taktiksel bir değişiklik ile başladı. İkinci yarının başında Tello yerini Cisse'ye bıraktı. 59. dakikada maçın etkisiz isimlerinden Delgado'yu kenara alan Denizli, son haftaların formda ismi Yusuf Şimşek'i sahaya sürdü. Delgado oyundan çıkarken kaptanlık pazu bandını Gökhan Zan'a bıraktı. Beşiktaş ataklarını sıklaştırmasına rağmen golü bulamayınca Denizli son oyuncu değişikliği hakkını 74. dakikada kullandı. Oyunda kaldığı süre içinde çok çalışkan bir görüntü çizen Holosko yerini Serdar Özkan'a bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
14. dakikada Tello'nun soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
20. dakikada Delgado'nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Holosko, meşin yuvarlağı rakibinden kurtardıktan sonra ceza alanına girdi. Holosko, ceza alanına girer girmez topa sert vurdu, ancak meşin yuvarlak arka direğin dibinden auta çıktı.
21. dakikada Ekrem'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kaleci Ivankov'dan önce kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten farklı bir şekilde auta gitti.
32. dakikada Delgado'nun sağdan kullandığı korner atışında Gökhan Zan'ın kafa vuruşunda, altı pasta topu önünde bulan Bobo, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta attı.
35. dakikada Ali'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Shin Young'un şutunda, Rüştü'nün müdahalesi sonrası top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu ceza alanı içinde Volkan, kafayla tamamlamak istedi, ancak yine yan direkten döndü. Rüştü'nün arkasında kalan topu Sivok uzaklaştırırken, Bursaspor önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
39. dakikada Volkan'ın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Yenal'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden az farkla auta gitti.
İlk yarıda kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşayan ve kırmızı kart gören İbrahim Toraman'ı kaybeden Beşiktaş, Bursaspor karşısında soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Delgado'nun pasında Bursaspor yarı alanında topu alan Bobo, meşin yuvarlağı bekletmeden savunmanın arkasına sarkan Holosko'nun önüne bıraktı. Ancak Holosko, kalesini terk eden kaleci Ivankov'dan ceza yayı içinde meşin yuvarlağı kurtaramadı ve Bulgar kaleci topu uzaklaştırdı.
56. dakikada sağ çaprazda Veli'yi geçip önünü açan Holosko, kötü bir vuruşla topu auta attı.
59. dakikada Yusuf'un sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde kafalardan seken topu önünde bulan Gökhan Zan sert vurdu, ancak meşin yuvarlak kaleci Ivankov'da kaldı.
67. dakikada Bursaspor, hücumda rakibini dörde iki yakaladı. Ancak son olarak topla buluşan Gökhan, pas yerine şutu tercih etti ve meşin yuvarlak yerden kalenin dibinden auta gitti.
Aynı dakika içinde Bobo'nun sağdan yerden pasında ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Yusuf, çok kötü vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.
76. dakikada Yusuf'un pasıyla solda topla buluşan İbrahim Üzülmez, ceza alanına girdiği anda müsait durumdaki oyunculara bıraktı. Cisse'nin dokunamadığı meşin yuvarlağı önünde bulan Ekrem, istediği gibi vuramazken, kalenin dibine doğru giden topu kaleci Ivankov son anda kornere çeldi.
78. dakikada Volkan'ın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Shin Young'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
90. dakikada Serdar Özkan'ın sağdan ortasında altı pasta topla buluşan Bobo'nun kafa vuruşunda, kaleci Ivankov son anda meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

Stat:
BJK İnönü
Hakemler: Deniz Çoban, Mustafa Emre Eyisoy, Asım Yusuf Öz 
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok, Ernst, Delgado  (Dk. 59 Yusuf), Tello  (Dk. 46 Cisse), İbrahim Üzülmez, Holosko  (Dk. 74 Serdar Özkan), Bobo 
Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer, Tuna, Mustafa Keçeli, Veli  (Dk. 84 Halil), Kirita, Mustafa Sarp, Romaschenko  (Dk. 10 Yenal  (Dk. 64 Gökhan), Shin Young, Volkan 
Kırmızı Kart: Dk. 44 İbrahim Toraman (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 42 Bobo (Beşiktaş)

YURT VE DÜNYA Haberleri