Bir günde 3 ayrı yer, 10 şehit!

Hakkari'nin Çukurca, Siirt'in Eruh ilçesinde çatışmalar, Van Başkale'de de mayın patlaması sonucu toplam 10 asker şehit oldu!

Hakkari'nin Çukurca ve Siirt'in Eruh ilçelerindeki çatışmalarda 8 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Şehitlerin cenazeleri, Siirt'teki askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Van'ın Başkale ilçesi Albayrak köyü kırsalında arama tarama çalışması yapan askerler mayına bastı. Mayına basan 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Görendoruk köyü kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askeri personel için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Siirt Valisi Necati Şentürk, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Van Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve öteki yetkililer katıldı.

Törenin ardından Jandarma Başçavuş Murat Taş'ın cenazesi İstanbul'a, Jandarma Kıdemli Çavuş Ferhat Ünelli'nin cenazesi Amasya'ya, Emrah Temel'in Bolu'ya, Hüseyin Gürlek'in Kütahya'nın Gediz ilçesine, Orhan Kılıç'ın Kırşehir'ın Kaman ilçesine, Burak Kopucuoğlu'nun Kastamonu'ya ve Yusuf Ulaş'ın cenazesi de Muş'un Malazgirt ilçesine gönderildi.

Çukurca kırsalındaki arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem'in cenazesinin yarın Kırşehir'de düzenlenecek törenle toprağa verilmesi bekleniyor.

EŞİ 6 AYLIK HAMİLE

Çukurca'daki çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem'in öğretmen eşinin altı aylık hamile olduğu öğrenildi.

Ferhat Erdem'in ailesi, oğullarının şehit olduğu haberini, Ramazan ayını geçirmek için gittikleri Kırıkkale'deki polis memuru oğulları Murat Erdem'in evinde aldı.

Oğullarının şehit haberiyle yıkılan anne Dönüş Erdem ile baba Hacı Emin Erdem, Kırşehir'de Kervansaray Mahallesi, Aşıkpaşa Mezarlığı arkasındaki evlerine ambulansla getirildi.

Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem'in geçen yıl evlendiği ve öğretmen olan eşi Ayşegül Erdem'in 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Şehit Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem'in cenazesinin yarın Kırşehir'de düzenlenecek törenle toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit Erdem'in babasının oturduğu eve büyük Türk bayrağı asıldı ve evin bahçesine taziye çadırı kuruldu.

JANDARMA ER ORHAN KILIÇ ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan Siirt'in Eruh ilçesinde şehit olan Jandarma Er Orhan Kılıç'ın Kaman'ın Kargın Selimağa köyündeki yakınları da acı haberi alınca büyük bir üzüntü yaşadı.

Şehit Jandarma Er Orhan Kılıç'ın ailesinin Ankara Keçiören'de yaşadığı, cenazesinin de Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

KASTAMONU'DA YAS

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında arazi tarama faaliyeti sırasında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Burak Kapucuoğlu'nun babası Metin Kapucoğlu, ''vatan sağolsun'' dedi.

Şehit Burak Kapucuoğlu'nun (22) memleketi Kastamonu'daki evinde büyük bir acı yaşanıyor. 7 Kasımda terhis olacağı öğrenilen 22 yaşındaki Burak Kapucuoğlu'nun Kastamonu Kuzeykent Mahallesi'ndeki baba evi taziye ziyaretine gelen yakınlarıyla dolup taşıyor.

Şehit askerin annesi Sevil Kapucuoğlu, konuşmakta zorlanırken, gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan baba Metin Kapucuoğlu, ''vatan sağolsun" diye konuştu. Ağlamamak için kendini zor tutan acılı baba, gazetecilerin ''demokratik açılım'' çalışmaları konusundaki sorularına ise cevap vermek istemedi.

ER ŞEHİT KILIÇ'IN EVİNDE HÜZÜN VAR

Siirt'in Eruh'ta şehit olan komando er Orhan Kılıç'ın Ankara'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Komando er Orhan Kılıç'ın şehit düştüğü haberi, Keçiören Ayva Sokak'ta oturan annesi Ayfer Kılıç'a askeri yetkililerce verildi. İki yıl önce eşinden boşandığı öğrenilen ve Kırşehir Kaman Selimağa köyünde oturan baba İdris Kılıç da oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra Ankara'ya geldi. Acılı haberi alan aile fertlerini, komşuları ve akrabaları teselli etmeye çalışıyor.

Şehit ailesine, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Emniyet Müdürü Ersin Koçak'ın da aralarında bulunduğu bazı yetkililer taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asılırken, taziye ziyaretleri için de çadır kuruldu. Şehit komando erin, 3'ü kız 6 kardeşten biri olduğu, yaklaşık 6 ay önce de bir ağabeyinin intihar ettiği öğrenildi.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirilecek şehit cenazesi, Kocatepe Camisi'nde yarın öğlen düzenlenecek askeri törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'ne defnedilecek.

"BU KANIN DİNMESİNİ İSTİYORUZ"

Eruh'ta şehit olan Yusuf Ulaş'ın babası, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Bu kanın bir an önce dinmesini istiyoruz" dedi.

Ulaş'ın, Muş'un Malazgirt ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Aynalıhoca köyündeki baba evinde, büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehit babası Mehmet Nasır Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 çocuğundan birisi olan oğlunun, 10 aylık asker olduğunu belirterek, "Acımız büyük. Bu kanın bir an önce dinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Oğlunu en son birkaç gün önce telefonla aradığını ancak ulaşamadığını belirten Ulaş, şunları kaydetti:

"Ancak annesi benim ardımdan telefonla Yusuf'a ulaşmış. (Baban ziyaretine gelecek) dediğinde, rahatının iyi olduğunu ve buna gerek olmadığını söylemiş. Daha sonra da oğlumuzun şehit olduğu haberini aldık. Acımız çok büyük. Biz bu kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Benim yüreğim yandı, başkasının yanmasın. Barış istiyoruz. Kürt açılımını herkesin desteklemesini bekliyoruz. Vatanımız, devletimiz sağ olsun."

Bu arada, acı haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Taliha Ulaş, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit Ulaş'ın cenazesi, bugün Aynalıhoca köyü camisinde kılınacak namaz sonrası düzenlenecek törenin ardından, köy mezarlığına defnedilecek.

YURT VE DÜNYA Haberleri