Bu askerlerle savaşa girilmez!

"Allah'a şükür ki Türkiye bunların zamanında savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar."

Türkiye, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame ile bir kez daha şoke oldu.

Edinilen bilgilere göre iddianamedeki isimler arasında emekli orgenerallerden Hurşit Tolon ve Şener Eruygur da bulunuyor. Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, 'Şiddet kullanarak TBMM'yi ve hükümeti ortadan kaldırmakla' suçlanan sanıklarla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Arınç, iddianame ile birlikte Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün kimler tarafından dinamitlendiğinin, siyasi suikastların arkasında kimlerin olduğunun bir bir ortaya çıktığını söyledi.

Eski TBMM Başkanı, "Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar." dedi.

Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte AK Parti Van seçim bürosunu ziyaret etti. Buradaki konuşmasında Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün açıklanan ikinci iddianameye temas eden Arınç, Türkiye'nin bu dönemde hangi badirelerden geçtiğini herkesin gördüğünü belirtti. Arınç, "Türkiye'yi karıştıran güçler neyi hesaplamış ve AK Parti iktidarı bütün bunlara karşı nasıl dimdik ayakta kalmış bunu görüyoruz." dedi. Emekli orgenerallere ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını da değerlendiren Arınç, şöyle devam etti: "Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar. Memlekette kendi kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile işbirliği yapmaktan çekinmemişler. Eğer Türkiye'de AK Parti iktidarı olmasaydı, bunlara karşı hiçbir hükümet ayakta kalamazdı. Bizi biz yapan, bunlarla mücadele etme noktasıdır."

Arınç, konuşmasının diğer bölümünü 11. cumhurbaşkanı seçim sürecine ayırdı. Bu seçimin, Türk siyasetinin dönüm noktası olduğuna işaret etti. AK Parti'yi siyaseten yenemeyenlerin cumhurbaşkanı seçtirmemek için hile yoluna başvurduğunu savunan Bülent Arınç, "Hilelerden en büyüğü 367 safsatasıydı. Biz, 'millet iradesinden başka güç tanımıyoruz' dedik ve dik durduk. Bu meydan okuyuşumuz, Türkiye'de bir dönüm noktası oldu. AK Parti yüzde 47 oy aldı. Bu bizim şahsiyetli duruşumuzun, millete güvencimizin, milletin hukukunu müdafaa etmemizin mükâfatıdır." ifadelerini kullandı.

YURT VE DÜNYA Haberleri