Bu karakol neden korunamıyor?

5 baskında 43 şehit verilen stratejik konumdaki bir karakol nasıl korunamıyor?

Irak sınırına 4, İran sınırına da 40 kilometre uzaklıktaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu daha önce de 4 kez PKK'lı terörsitlerin saldırısına uğradı. Son olarak dün hain bir saldırının gerçekleştiği Aktütün Karakolu'nda bugüne kadar verilen şehit sayısı 43 oldu. Çok satratejik bir bölgede bulunan Aktütün Karakolu'nun son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında saldırıya uğraması ve saatlerce süren çatışm,a tartışma konusu olmuştu. Sınırda yer alan karakolun güvenliğinin sağlanamamasının nedeni de tartışılıyor.

İLK SALDIRIDA 22 ŞEHİT
İran-Irak-Türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunan Aktütün Karakolu'na ilk saldırı 12 Eylül 1992'de gerçekleşmişti. 22 askerimizin şehit edildiği Aktütün karakolu baskınını Irak'ın kuzeyinden gelen PKK 400 kişilik grupla gerçekleştirmişti.

MAYIS  AYINDA 6 ŞEHİT VERDİK
Bundan 16 yıl sonra Mayıs 2008'de ise yine Irak'ın kuzeyinden Leylek ve Çerçele Dağı üzerinden gelen teröristler aynı karakola bu kez 200 kişilik grupla saldırdı. Saldırıda 6 askerimiz şehit olurken, 19 terörist öldürüldü.

SON SALDIRIDA 15 ŞEHİT
Dün  yine aynı karakola gerçekleştirilen hain saldırıda ise 15 şehit verdik. İki uzman çavuştan halen haber alınamazken, iki ağır yaralı askerimiz bulunuyor. Genelkurmay, saldırının ardından 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

YURT VE DÜNYA Haberleri