Çaykur, ürün yelpazesini genişletti

Her yıl piyasaya farklı ürünler sunarak ürün çeşidini artıran Çaykur, bu yıl da piyasaya 2'si siyah, biri yeşil çayda olmak üzere 3 yeni ürün sundu.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, pazarın talebine göre ürün yelpazesini ve çeşitliliğini sürekli artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Piyasaya son olarak sundukları ürünlerden önce, siyah ve yeşil çayda toplam 29 farklı ürünleri bulunduğunu ifade eden Yüce, ''Bu ürünlerimiz tiryaki, kamelya, GAP, altınbaş, kokulu tomurcuk, altın süzen poşet, demlik süzen poşet, Çaykur hediyelik, burcum yeşil, 42 nolu Tirebolu, Ayder, 125. Yıl ve farklı aromalardaki yeşil çay gibi ürünlerdi. Piyasadaki ürünlerimizi gramaj farklılıklarına göre düşündüğümüzde ise çeşit sayımız 50'ye ulaşıyor'' dedi.

Pazardaki talebe göre ürün portföylerine her yıl yeni ürünler eklediklerini anlatan Yüce, ''Her yıl ürünlerimize yenilerini eklemeye, çay tiryakilerine farklı tatlar sunmaya çalışıyoruz. Bu yıl da piyasaya 3 yeni ürün sunduk. Bu ürünler siyah çayda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin damak tadına uygun 'Diyarbakır çayı', 'Ovit çayı' ile yeşil çayda yarı organik 'zümrüt yeşil çay'dır'' diye konuştu.

Hemşin bölgesinde 3 yıldan bu yana organik çay üretilmesi için çalışma yürüttüklerini, bunun sonucunda bu bölgenin çayının şu anda yarı organik olduğunu vurgulayan Yüce, piyasaya sundukları 'zümrüt yeşil çay'ın bu geçiş döneminin ürünü olduğunu belirtti.

Yüce, piyasaya sundukları 3 yeni ürünle birlikte ürün çeşitlerini 32'ye çıkarttıklarına işaret ederek, şunları kaydetti: ''Bundan sonra da piyasaya yeni ürünler sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda 'Kafkasör' ve 'Uzungöl' çaylarının üretilmesine yönelik çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu ürünleri 1-2 hafta içinde piyasaya sunacağız. Bunun dışında da 'Gaziantep', 'Karadeniz' ve 'demlik süzen poşet çayı (earl grey)' adlı ürünlerimizi birkaç ay içinde piyasaya sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylece kısa süre içinde piyasaya 5 farklı ürün daha sunacağız.''

Rize Haberleri