Çaykur çayı Afyon'da zirve yaptı

Türk Enerji Sendikası'nın Afyonkarahisar’da düzenlediği istişare toplantısında Çaykur çayı da zirve yaptı.

Türk Enerji Sendikasının Afyonkarahisar"da düzenlediği istişare toplantısına Genel Merkez yönetimi ile Türkiye"nin dört bir yanından gelen Türk Enerji-Sen Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız başkanlığında bir araya gelen Türk Enerji-Sen"liler, sendikal mücadeleyi masaya yatırarak istişarede bulundular. Genel Başkanı Bircan Akyıldız istişare toplantısının açılış konuşmasında 2007 yılını değerlendirerek, ücret politikalarında yaşanan çifte standarda değindi. Akyıldız; “Türkiye"de çok ciddi gelir dağılımı adaletsizliği var” dedi.

Türk Enerji-Sen'in, Afyonkarahisar İkbal Otel'de düzenlediği istişare toplantısında konuşan Akyıldız, Türkiye'deki gelir dağılımı adaletsizliğini giderme sorumluluğunun siyasi iradenin yetkisinde olduğunu belirtti. Siyasi iradenin, aksine gelir dağılımında adaletsizliğin üst düzeylere çıkmasına neden olduğunu vurgulayan Akyıldız, ''Hükümet, devlet memurunu sevmiyor'' dedi.
Hükümetin, IMF'nin talimatları doğrultusunda memurun elindekini de almaya çalıştığını ifade eden Akyıldız, şöyle konuştu: “5510 Sayılı Kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmeden önce, kamu çalışanlarının prim yükleri 2 yıl süreyle kurumlar tarafından karşılanacaktı. Yeni düzenlemede bu, tamamen ortadan kalkıyor. Kamu çalışanlarının üzerine yüklenen bir yükten bahsediyorlar. Bunun kabul edilmesini mümkün görmüyoruz''

Sosyal güvenlik finans eksikliklerini kara delik olarak ifade edenlere tepki gösterdiklerini belirten Akyıldız, bunun bir kara delik olmadığını kaydederek, devletin, vatandaşına bakma, vatandaşının sosyal haklarını koruma, kollama sorumluluğu olduğunu söyledi.
Türkiye"de 53 milyon kişinin çalışabilir konumda olduğunu kaydeden Akyıldız, şöyle devam etti:
''Bunun 28 milyonu çalışmaktadır; 28 milyonun 16 milyonu kayıt dışıdır. Sadece 12 milyon kişi sosyal güvenlik sistemi içinde yer almakta. Siz, 16 milyon çalışanın sosyal güvenlik sistemi içine alınmaması halinde böyle bir finans eksikliğinin giderilmesini mümkün görebilir misiniz? Eğer siz o çalışanların tamamını sosyal güvenlik sistemine dahil edersiniz ne finans eksikliği ne de herhangi bir sorun kalacaktır.''
Genel Başkan Bircan Akyıldız"ın konuşmasının ardından Türk Enerji Sen Doğu Karadeniz Şube Başkanı Mehmet Erdil, Kaçkar Şube Başkanı Temel Yaşar ve Kaçkar Şubesi yönetim kurulu üyesi Bilal Dilmaç söz alarak, hizmet kolunun genel sorunları, önümüzdeki dönem yapılması gerekenler, sendikal mücadelenin uluslararası standartlara kavuşturulması ve grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkın alınması hususundaki çalışmalara hız kazandırılarak sendikal mücadelenin daha güçlü hale getirilmesi ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.
Ayrıca toplantı sürecinde sekretaryalar, kendi aralarında toplanarak istişarede bulundular. İki gün süren istişare toplantılarının ardından her türlü zorluğa ve güçlüğe rağmen, kamu çalışanları lehine kazanımlar elde etmek için sendikal mücadeleye sonuna kadar devam etme azmi ve kararlılığı ortaya çıktı.

AFYON İKBAL OTELDE ÇAYKUR ÇAYI YİNE ZİRVEDE
Ülkemizin dört bir yanından gelip toplantıya katılan iki yüz elli Türk Enerji-Sendikası yönetici ve delegeleri, Kaçkar şubesinin talebi ve Çaykur Genel Müdürlüğünün olurlarıyla Ankara Paketleme Fabrikasının İkbal Otel"de kurmuş olduğu iki adet stand ile keyifli anlar yaşadılar. Çaykur"un broşürlerinin de dağıtıldığı toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve aralarında uzun bir dönem Çaykur"u denetleyen Yüksek Denetleme Kurulu üyesi Turgut Başer"in de bulunduğu diğer misafirler, ÇAYKUR Çayının yeşilini ve siyahını içerek, bu hizmeti sunan yöneticilere teşekkür ettiler. ÇAYKUR çayının Türkiye'nin Milli çayı olduğunu vurgulayan misafirler de, yetmiş beş milyon Türk insanının Çaykur çayını mutlaka sofrasından eksik etmemesi gerektiğini dile getirdiler.

YURT VE DÜNYA Haberleri