Milletvekilliği adaylığı için kendine zemin hazırladığı bilinen ve özelikle son dönemlerde üreticilerin cep telefonlarına mesajlar atıp TV’den TV’ye dolaşarak gündem yapmaya çabalayan Çaykur Genel Müdürü’nün, kendini siyaset kurumu yerine koyarak “Çaykur’a 3 bin 500 işçi alacağımız kesinleşti” şeklindeki skandal açıklaması İŞKUR’u zor durumda bıraktı.
Yaklaşık 10 gün önce, işçi alımıyla ilgili, siyasilerin yapması gereken açıklamayı genel müdür “3 bin 500 işçi alabileceğimiz kesinleşti. Şu anda bu konuyla alakalı teknik çalışmaları başlattık. Bu sene yaş çay sezonuna kadar 3 bin 500 işçiyi kadromuza katacağız” ifadeleriyle duyurmuştu.
Konuyla ilgili siyasi iradeden bir açıklama yapılmamasına rağmen Rize’deki işsiz vatandaşların İŞKUR’a hücum etmesi bu kurumdaki çalışma trafiğini adeta kilitledi.
Rize İŞKUR yetkililerinin yaşanan başvuru trafiğinden büyük oranda rahatsızlık duyduğu gözlenirken kurum önüne asılan bu ilan her şeyi apaçık ortaya koydu. İşkur’dan yapılan o duyuruda, “Çaykur alım tarihi ve başvuruların ne zaman başlayacağı belli değildir” ifadesine yer verildi