GÖKTÜRK FIRAT
Çevre gönüllüsü 2 bisikletçi HES'lerin Doğu Karadeniz Bölgesi'nde neden olduğu çevre tahribatına dikkat çekmek için bisikletle İstanbul'dan Artvin'e gidiyor.
İki çevre dostu Rize'nin ardından önce Batum'a ardından Artvin’e giderek 10 gün programlanan yolculuklarını tamamlayacaklar.
Çevre kirliliği, HES'lerin neden olduğu çevre tahribatı ve karayollarındaki motorlu taşıtların bisiklet sürücülerine karşı neden olduklarını hak ihlallerine dikkat çeken ikili, bin 500 kilometrelik parkurlarını tamamladıktan sonra İstanbul'a otomobil ile dönmeyi düşünüyor.
Yıldırım yaptığı açıklamada, "Biz her yıl bisiklet ile Türkiye turuna çıkıyoruz. İlk kez Karadeniz Bölgesi'ne geldik. Amacımız hem spor yapmak hem çevre tahribatına dikkat çekmektir" dedi.
Ecer ise açıklamasında, "Yol boyunca motorlu taşıtlar tarafından ezilen bir çok hayvan gördük. Bu dünyayı tüm canlılar ile baylaşıyoruz. Onlarında yaşam hakkı var. Sürücülerimiz daha dikkatli olmalı" diye konuştu.