Çiçek, askere 'GAYRI CİDDİ' dedi

Org. Başbuğ ile Cemil Çiçek arasındaki Ergenekon diyaloğu, sert bir noktaya geldi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, salı günü Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda G-3 piyade tüfeğiyle yapılan atışlardan geriye kalan iki boş kovanı hatıra olarak alması üzerine, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, “Aman dikkat et, iyi sakla, Ergenekon'dan içeri girersin” diyerek yaptığı espriye yanıt verdiğini söyledi.

Akşam gazetesinde yer alan haberle ilgili dün TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Başbuğ'un esprisine kendisinin de güzel bir yanıt verdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Ama ben bunu söylemeyeceğim. Onu kim aktardıysa gidip ona sorun.”

HABERİ SIZDIRAN ASKERE "GAYRI CİDDİ" DEDİ

Çiçek, dün Show TV Ana Haber Bülteni'nde ise konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Ben, dar kapsamlı bir ziyarette olup biteni dışarıda açıklamak gibi bir gayrı ciddilik içinde olmam. Eğer böyle bir latife olduysa, muhakkak karşılığında da bir şeyler verilmiş olabilir. O haberi kim verdiyse, fikir namusu gereği geri kalan kısmını da söylemiş olması gerekir. Dışarıya verilmemesi gereken bazı ayrıntılar veriliyorsa, ortada düşündürücü bir husus vardır. Ben hâlâ o ziyaretin sorumluluğunu üzerimde taşıyorum.”

HABERİ SIZDIRAN ASKER

Başbuğ'la Çiçek arasındaki diyalogda sadece Başbuğ'un sözlerini sızdıran kişinin bir asker olduğu öğrenildi. Hem sözkonusu haberi yapan Akşam Gazetesi Muhabiri'nin Genelkurmay Muhabiri olması, hem de diyaloğun Başbuğ'u ön plana çıkartacak şekilde tek taraflı olarak verilmesi bu sonucu doğuruyor.

Burada Cemil Çiçek'in "“Ben, dar kapsamlı bir ziyarette olup biteni dışarıda açıklamak gibi bir gayri ciddilik içinde olmam." sözleri önemli. Çünkü Çiçek, sözkonusu haberi sızdıran askere "gayrı ciddi" dedi.

ERDOĞAN BU KONUDA ÇOK KATI

AKP'de Hükümet&Asker ilişkilerinde konuşulanların sızdırılmaması konusunda çok katı kurallar uygulanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın Hükümet&TSK ilişkilerinde dışarıya bilgi sızmaması konusundaki aşırı hassasiyeti biliniyor. Eskiden her MGK toplantısı sonrası içeride olanlarla ilgili sayfa sayfa haber çıkarken, Erdoğan bunu durdurmak için ilginç bir taktik izlemişti.

Erdoğan, kanunen de yasak olan MGK toplantısından bilgi sızdıranlarla ilgili vatan haini imalarında bulunmuştu. MGK toplantıları sonrası özel haberleri yine Genelkurmay muhabirleri yapıyordu. Haberlerde özellikle MGK'daki askerlerin Hükümeti sıkıştırdıkları bölümler veriliyordu.

Ancak Erdoğan'ın vatan hainliği vurgusu şeklindeki sert tavrını sürdürmesi üzerine MGK toplantılarından bilgi aktarımı bıçak gibi kesilmişti.

Erdoğan'ın yine Org. Büyükanıt'la yaptığı Başbakanlık Resmi Konutu ve Dolmabahçe Zirvesi'nde konuşulanlar da hiçbir biçimde dışarıya sızmamıştı.

YURT VE DÜNYA Haberleri