Çiçek: Bizim önceliğimiz başka

Bakan Çiçek, 9 ile yeni üniversite müjdesi verdi. AK Parti kapatılma kararıyla ilgili de şu sözleri söyledi:

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ele aldıkları konuları açıkladı, AK Parti'nin kapatılması ve Expo 2015 konusuyla ilgili beklentilerini dile getirdi. Bakan Çiçek'in açıklamaları şöyle:

Ele aldığımız konuların başında 9 ilde daha üniversite kurulması ile ilgili kanun tasarısıdır. Öğrenim sayısı yükseldikçe geçtiğimiz yıl üniversiteye müracat edenlerin 4'de biri üniversiteye girebilimiştir. Hükümetimiz geçtiğimiz dönemde 32 devlet üniversitesi 9 da vakıf üniversitesi kurulmasına imkan verdi
Ardağan, Bayburt, Gümüşhane, Şırnak, Hakkarı, Iğdır Yalova gibi illerde üniversite kurulması kararı almıştır.

Tapu kanunu ile ilgili değerlendirmeler ele alınmıştır. O ilin binde beşini geçmemek şartıyla getirilen kriter iptal edilmiştir. Var olan talepler doğrultusunda değerlendirmeler yapılmıştır. Kanun tasarısı yeniden bakanlar kuruluna gelecektir.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi ile ilgili bakanlar kuruluna kapsamlı bir bilgi sunmuştur. Dünyada var olan ekonomiler üzerindeki krizin Türkiye'ye yansımaları detaylı olarak gündemde ele alınmıştır. Bu konu sürekli hükümetin gündeminde bulunacaktır.

Bununla birlikte geçtiğimiz 5 yılda yapılan ekonomik ve demokratik reformlar sayesinde uluslararası krizin ülkemize yansımaları daha az yansımıştır. Bundan sonra da değişen durumlara göre alınması gereken kararları hükümet almaya gayret edeceğiz.

Bugün ayrıca iç ve dış değerlendirmeler ele alınmıştır.

Bununla birlikte Expo 2015 kararı da çok yakından takip ettiğimiz bir konu umarım lehimize sonuçlanır. Bu konuda ele alınan konulardan biridir.
Sorular
AK Parti kapatma davası: Parti kapatma ilk kez Türkiye'de yaşanıyor değil. Bundan önce de olduğu gibi AK parti hakkında da dava açılmıştır. Biz kendi işimize bakıyoruz. Parti olarak kendimiz için ne söyleniyorsa biz de bizim üzerimize düşeni söyleyeceğiz. Biz hükümet olarak kendi işimize bakıyoruz. Şu an Expo 2015 öncelikli konudur. Ekonomik konular veyürütülen işler AB süreci de öncelikli konulardır. Biz bu konuları karıştırmayalım. Ama biz karıştırmazken başkaları da karıştırmasın. Yargıyı karıştırmayalım derken televizyon televizyon dolaşıp görüş açıklamasınlar.

AB'den AK Parti kapatılırsa müzakere süreci gözden geçirilebilir açıklaması geldi. sorusuna ise

AB adına da açıklama yapılmış olsa da bu iş üzerinde fazla durmanın anlamı yok. Buna birileri cevap verecekse onlar versin. Yarınki sendikaların grevine ilişkin ise Türkiye'nin geleceğine ilişkin bir yasa hazırlanıyor. Yasa bir gecede hazırlanmadı. Bu konuyla ilgili önceki bakan ve şimdiki bakan çok geniş görüşmeler yapıldı. Uzlaşmalar oldu. 19 itiraz konusunun büyük çoğunluğunda uzlamşaya varıldı. Şimdi bazı sendikalar genel çoğunluğun hilafına bir protesto eylemi yapacaklardır. Biz yasalar çerçevesinde insanların demokratik haklarından mahrum olmasını istemiyoruz. Ama hak ararken kanunsuz duruma düşmesini istemiyoruz.

YURT VE DÜNYA Haberleri