Barhal, Olur, Oltu, Tortum, Uzundere derelerinin eriyen kar suları ve yağmurun da etkisiyle taşarak Çoruh Nehri'nin debisini artırması, bölgedeki seraları sular altında bıraktı. Sera sahipleri, havanın bir anda ısınması ve yağmurla birlikte dere yataklarının aşırı derecede kabardığını, 3 aydır seralarda yetiştirdikleri fidelerin hepsinin zayi olduğunu söyledi. Fidelerin sular altında kalmasıyla mağdur olduklarını ifade eden üreticiler, kendilerine gerekli desteklerin sağlanmasını istedi.
Yusufeli İşhan bağlarında 25 dönüm arazide seracılık yapan Ahmet Özkan, bütün seralarının sular altında kaldığını, derelerin geçmiş yıllardakinden erken kabardığını ve Çoruh Nehri'nin debisinin daha da artacağını kaydederek, yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi. Bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini ifade eden Özkan, "Bizler bir yıl boyunca baharın gelmesini bekliyoruz. Seralarımızda yetiştirdiğimiz fideleri satarak aile geçimimizi sağlıyor, çocuklarımızı okutuyoruz. Birçok
üretici arkadaşlarımız bankalara zirai kredi borçları var. Eğer bize sahip çıkmazlarsa, borçlarımızı ödeyemeyeceğiz. Bu yüzden hapse bile girebiliriz. Bölgenin afet kapsamına alınarak bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.
Çoruh Nehri'nin taşması sonucu, Artvin-Erzurum karayolunda ulaşım birçok noktada servis yolundan sağlanırken, büyük araçların geçemediği bu yollarda sadece minibüs ve taksilerle ulaşım sağlanmaya çalışılıyor.
Nehrin taşması sebebiyle Artvin-Erzurum karayolu üzerinde bulunan köprülerin yıkılması ve hasar görmesi sebebiyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.