Cumhuriyetle hesaplaşma ayıbı!

Türkiye silah yığınağı yapan üniformalı çetelere karşı yapılan dehşet operasonla çalkalanırken CHP 'Cumhuriytle hesaplaşılıyor' diyor!

Şahin: Kimse Cumhuriyet'le hesaplaşıyor diyemez

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Hakim ve savcılarımızın yapmış oldukları yargısal faaliyetlerden dolayı 'Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar' diye göstermek, bana göre yargı kurumuna yapılabilecek en büyük saygısızlıktır'' dedi.

Şahin, Turgutlu Adliye Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yargı organlarının bu kadar yük altında, gerçekten geceli gündüzlü çalışarak millete layık olmanın gayret ve çabası içinde olduklarını belirtti.

Şahin, ''Onlar kendilerine verilen görevlerini yasa sınırları içerisinde vicdanlarına göre en iyi şekilde yapmanın çabası içerisindeler. Onların, yapmış oldukları yargısal faaliyetlerden dolayı 'Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar' diye göstermek, bana göre yargı kurumuna yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Hakimlerimiz ve savcılarımız sadece görevlerini yaparlar. Bir yargısal faaliyetle ilgili olarak çok farklı yorumlar içerisinde bulunmak ve onların 'Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar' gibi bir faaliyet içerisinde olduğu izlenimini uyardıracak demeçler vermek kimsenin hakkı değildir, haddi de değildir. Lütfen hakimlerimizi savcılarımızı ve yargı mensuplarını, hangi kademede görev yaparlarsa yapsınlar, rahat bırakalım. Onlar her türlü baskıdan uzak görevlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti ve çabası içerisinde olsunlar.'' dedi.



YURT VE DÜNYA Haberleri