Demirel'i Deli Edecek Fıkra

Hasan Celal Güzel, Süleyman Demirel-darbe ilişkisiyle ilgili öyle bir fıkra anlattı ki, Demirel fıkrayı duyunca küplere binecek.

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için öyle bir benzetme yaptı ki duyanlar kulaklarına inanmadı.

Önceki gün KanalA TV'de Prof.Dr.Mümtaz'er Türköne ve gazeteci Şamil Tayyar ile birlikte Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu “ Görüş Farkı” programına konuk olan Güzel, Demirel'i topa tuttu.

Hasan Celal Güzel, Demirel'in 28 Şubat sürecinde “Süleyman Çavuş” olarak görev yaptığını söylediği Demirel'in Celal Bayar ve arkadaşlarının siyaset yasağını kaldıran tasarıyı geri çekerek 1969 yılında demokrasiyi kurtardığını söyleyen Demirel'e bel altı fıkra ile yüklendi.

İşte Hasan Celal Güzel'in anlattığı o fıkra:

Açık denizde kaptanın biri güzel bir hanım yolcuya gözünü kestirmiş. Kadına ısrar edip duruyormuş, “ille de filan” diye. Kadın da itiraz ediyor. Bir yandan da hatıra defteri tutarmış işte 'kaptan istedi, ben kabul etmedim” diye.

Sonunda diyor ki defterde, “kaptan eğer dediğimi yapmazsan gemiyi batırırım” dedi. Ertesi gün şöyle yapmış:” Gemiyi batmaktan kurtardım.”

İşte Sayın Demirel'in de işte demokrasiyi kurtarması kaptanın gemi kurtarması gibi. Veriyor kurtarıyor.

YURT VE DÜNYA Haberleri