Demirel'in atadığı üye kriz çıkardı!

Mahkemede dava görüşülürken, Demirel'in atadığı üye Fulya Kantarcıoğlu ekseninde kriz çıktı. Bütün üyeler bir yana Kantarcıoğlu bir yana...

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği 'KAPATMAMA' kararı tüm Türkiye'yi rahatlattı.

AK Parti'nin sadece bir yıllık hazine yardımının yarısının kesilmesiyle son bulan dava sürecinin ardından karar toplantılarıyla ilgili perde arkası bilgileri de gelmeye başladı.

AK Parti ve Türkiye'nin, büyük bir felaketin eşiğinden Haşim Kılıç'ın dirayetli yönetimi sayesinde kurtulduğu ortaya çıktı.

Kararın açıklandığı gün yaşanan gecikmenin nedeni ortaya çıktı.

"Pazartesi günkü ilk oturumda Fulya Kantarcıoğlu ile Mehmet Erten'in gerilime neden olan itirazları Başkan Haşim Kılıç'ın dirayetli yönetimi ile aşılmış. Karar oturumunun yaşandığı Çarşamba günü ise iki oylama yapılmış.

Birinde AK Parti'nin kapatılıp kapatılmaması oylanmış. 6'ya 5 oyla kapatılmama kararı çıkmış. Bunun üzerine ikinci oylamaya geçilmiş, Hazine yardımının kesilip kesilmemesi tartışılıp, oylanmış. 10'a bir kararı orada alınmış.

DEMİREL'İN ATADIĞI ÜYE "YASAK" DİYE TUTTURDU

Bu oylamadan sonra Fulya Kantarcıoğlu, “Hazine yardımının kesilmesi kararı alındı. Siyasi yasak getirilip getirilmemesini görüşmemiz lazım” diye itiraz etmiş. Bu sırada tüm üyelerin başları Kantarcıoğlu'na dönmüş.

Başkan Haşim Kılıç, “Anayasa'ya göre parti kapatılmadan siyasi yasak getirilemez” karşılığını vermiş. Demirel'in atadığı Kantarcıoğlu, yasaklama çabasına diğer üyelerden destek bulamayınca, oylamaya bile gerek duyulmadan görüşmelere devam edilmiş.

YURT VE DÜNYA Haberleri