Deney dünyayı yerinden oynattı!

İran'da 7.5, Güney Amerika'da da 6.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. CERN deneyi dünyayı yerinden mi oynattı?

İran 7.5

İran haber ajansı, İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde, ülkenin güneyinde 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Ajans, depremin Bandar-Abbas'ın yaklaşık 53 kilometre batı-güneybatısında ve 55 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.

Depremin, komşu Fars eyaletinde ve Birleşik Arap Emirliklerin'de de hissedildiği kaydedildi.

Hürmüzgan Eyaleti Doğal Afetler Kurumu Başkanı Yasser Hazbavi, kurtarma ekiplerinin çok hızlı olarak deprem bölgesine sevk edildiğini belirtti. Depremde ilk belirlemelere göre bazı evlerin yıkıldığı açıklandı.

İran radyosu da deprem olduğu sırada halkın panik içinde sokaklara döküldüğünü duyurdu.

Depremin vurduğu Bandar Abbas bölgesinde İran'ın en önemli petrol rafinerileri bulunuyor. İran medyası şu ana kadar ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. İran radyosu da deprem olduğu sırada halkın panik içinde sokaklara doluştuğunu duyurdu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nden daha önce yapılan açıklamada İran'ın güneyinde depremin büyüklüğü 6.1 olarak açıklanmıştı. Depremde can ve mal kaybı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Güney Amerika 6.4

Güney Amerika 6.4 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika'da Atlantik Okyanusu açıklarında 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Fransız Guyanası'na yakın bölgede 6.4 büyüklüğünde bir deprem olduğu belirtildi.

Endonezya 7.6

Endonezya'da 7.6 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın Kuzey Maluku bölgesinde Richter ölçeğine göre 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yerel saatle 07.00'da (03.00 TSİ) yaşanan depremin ardından sismologlar tsunami uyarısında bulundu. Yerkabuğunun 10 kilometre derinliğinde oluşan deprem, Endonezya Ulusal Meteoroloji ve Jeofizik Dairesi tarafından duyurulurken, devlet televizyonu yayınını yarıda keserek, potansiyel durumdaki tsunami uyarısını izleyicilerine aktardı.

Pasifik Okyanusu kıyısında yer alan Endonezya, "Ateş Çemberi" olarak bilinen ve tektonik hareketliliğin yoğun olduğu bir bölgede yer alıyor.

Japonya 6.9

Japonya'nın Hokkaido bölgesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin aletsel büyüklüğü 6.9 olarak ölçüldü. ABD Ulusal Jeoloji Araştırmaları ve Deprem Bilgi Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Japonya'nın Hokkaido bölgesinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerel saatle 09.20'de (03.20 TSİ) kaydedilen deprem, yerkabuğunun 35 kilometre derinliğinde oluştu. Başkent Tokyo'ya 778 kilometre mesafede yaşanan depremde can ve mal kaybı olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

YURT VE DÜNYA Haberleri