Devletin zirvesini böyle güldürdü

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve bakanları dakikalarca güldüren olay

30 ağustos öncesi komuta kademesinde devir teslim törenleri yapılıyor.

Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e devrettiği törend alışılagelenin aksine bir durum söz konusuydu.

Asık suratlı ve sert mesajlar verilen törenlerin aksine devletin zirvesi Temin ataç'ın konuşmasına kahkahalarla güldü..

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Kemal Önal, İstanbul Valisi Muammer Güler ile bazı emekli oramiraller ve orgeneraller, üst düzey komutanlar ve eşleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, komutanlık karargahına gelişinde, Oramiral Ataç tarafından karşılandı.

Gül'ün salonda yerini almasının ardından başlayan devir-teslim töreninde, İstiklal Marşı'nın söylenmesinin sonra Oramiral Ataç'ın emeklilik, Oramiral Yiğit'in de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanma kararnameleri ile özgeçmişleri okundu.

Oramiral Ataç, törende yaptığı konuşmaya, ''1960 yılında çocuk yaşta iken Heybeliada'dan çıktığım yolculukta, bugüne kadar yaşadığım üzüntülerim, sevinçlerim adeta bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor'' diyerek başladı.

Giydiği üniformanın yaşattığı ''beyaz rüya''nın kendisi için bugün sona erdiğini ifade eden Oramiral Ataç, bir TSK mensubunun ayrılık olgusuna her zaman kendisini hazırlaması gerektiğini söyledi.

Yaşamında ve meslek hayatında bir kara subayı olan babasının çok önemli yeri olduğunu dile getiren Oramiral Ataç, bazı anılarını törene katılanlarla paylaştı.

Deniz Lisesi'nde ambar memuru Hamdi Bey'le ilgili bir anısını anlatan Oramiral Ataç, Hamdi Bey'in öğrencilerin kıyafetlerinin numaralarını tahmin etmekte çok yetkin olduğundan bahsederek şöyle devam etti:

''Sıra bana gelince Hamdi Bey kıyafet numarasını tahmin etmekte zorlandı. Tabii ben o zaman böyle boylu poslu değilim. Tabii Hamdi Bey sıfır numara olmadığı için 'bir numara' dedi. Aynaya baktığımda bir canlı türü olmuştum. Hani bir romancının dediği gibi, canlılar ikiye ayrılır; İnsanlar, hayvanlar, denizciler.''

YURT VE DÜNYA Haberleri