Devletle halk neden barışamıyor?

Türkiye'de halkın çoğunluğu başörtülü ve açığı bile kapalıyı destekliyor. O zaman bu kavgayı kim çıkarıyor?

KONDA Araştırma Şirketi, son yıllarda düzenlediği anketlerde inanılmaz rakamlar tutturmuştu. Özellikle siyasette sahayı çok iyi yorumlamış, 22 Temmuz’un adeta bir ön fotoğrafını çıkarmıştı. Son olarak başörtüyü tetkik ettiler. Türkiye’nin yüzde 69.4’ü başörtülü
çıktı. İnsanların yüzde 78’i başörtü yasağına karşı. Kentlerde okumuşlarda başörtülü oranı artıyor. Çevreden etkilendim diyerek takanlar yüz üzerinden bir kişi!.. Yani hükümette yarı muhafazakar bir parti var diye mahalle baskısı hortladı deniyor ya, oranı en çok yüzde 1!

Başını örtmediği halde destek veren; yüzde 55. Öğrenci ve memur başını kapatabilsin diyenler; yüzde 68.9. Laisizmin karşıtı bir simge değildir diyenler yüzde 68.4. Başörtü laiklik için tehdittir diyen; yüzde 16.4... Saadet Partisi haricinde her parti, hem kapalılardan hem açıklardan oy almış. Demek ki başörtü, laiklik karşıtlığının değil, Din ve Türk kültürünün bir değeri. Anket diyor ki, takmayan bile takana saygı duyuyorsa... Devlet neden duymuyor? Tanım açık. Devlet, halkı en hassas noktasından kırıyor. Halk devletle bundan barışamıyor. (Hakan DEĞİRMENCİ)

YURT VE DÜNYA Haberleri