DTP'ye büyük darbe: 51 gözaltı

12 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 3 DTP genel başkan yardımcısının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca ''terör örgütüne yönelik soruşturma'' kapsamında 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 3 DTP genel başkan yardımcısının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.
Terör örgütü PKK'ya yönelik 12 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonlar devam ediyor.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ''Terör örgütüne yönelik soruşturması'' kapsamında gerçekleştirilen operasyonun 1 yıldır süren bir çalışmanın neticesinde terör örgütünün ''şehirdeki uzantılarına'' yönelik olduğu belirtildi.
Gözaltına alınanlar arasında DTP genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ve Selma Irmak ile terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Seracettin Irmak, Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Alican Ünlü ve Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Selanik Öner de yer alıyor. Operasyon kapsamında Gaziantep'te yakalanan bir kişi de sorgulanmak üzere Diyarbakır'a gönderildi.
GAP Belediyeler Birliği Konukevi'ndeki aramada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in danışmanı Ahmet Zirek gözaltına alınırken, bazı evraka el konuldu.
Arama yapılan Gün Tv'nin de bilgisayar harddisklerine el konuldu ve Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Birsin gözaltına alındı.

2 YILDIR TAKİP EDİLİYOR
Terör örgütü PKK'nın Türkiye genelinde eylemleri planlayıp yönlendirmesi amacıyla yalaşık 2 yıl önce ''Türkiye Koordinasyon Birimi'' adı altında 8 kişiden oluşan bir grup oluşturduğu bildirildi. Grubun yaklaşık 2 yıldır mahkeme kararıyla teknik takibe alındığı, izlendiği, telefonlarının dinlendiği ve banka hesaplarındaki hareketin kontrol edildiği belirtildi.
Sözkonusu 8 kişinin, terör örgütü adına tüm kentlerdeki eylemleri planladıkları, yönlendiren kişiler olduğu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişini protesto amacıyla kepenk kapatma eylemini de organize ettiği kaydedildi.

YURT VE DÜNYA Haberleri