Erdoğan TSK'nın tavrını övdü!

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la olağansütü görüşen Başbakan Erdoğan, Partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf Gazetesinde yer alan iddialarla ilgili, "Doğrusu, Genelkurmay başkanlığımız haberin çıktığı ilk andan itibaren sorumlu ve duyarlı bir tavır sergilemiştir" dedi.

Erdoğan, Partisinin TBMM grup toplantısında, geçmişte demokratik iradeye yönelen her teşebbüsün aslında millete ve hukuk sistemine yöneldiğini, ülkenin itibarının ve gücünün ağırlığının zedelendiğini belirterek, "Bakınız, önceki hafta bir gazete, partimize yönelik bazı gizli planların yapıldığını iddia etti. Eğer bu iddialar gerçek dışıysa devletin kurumlarını karşı karşıya getirmek, devletin kimi kurumlarını yıpratmak, bir tahrik ortamı oluşturmak gibi niyetler taşıyorsa, evet bu vahimdir. Eğer iddialar doğruysa mesele daha vahimdir. Doğrusu, Genelkurmay Başkanlığımız haberin çıktığı ilk andan itibaren sorumlu ve duyarlı bir tavır sergilemiştir. Bu tür iddialar demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin saygınlığına gölge düşürmeye matuftur. Hiç kimse böyle bir cüret ve sorumsuzluk, sapkınlık içinde olamaz, olmamalıdır. Bu yüzden yargının titiz bir çalışma yürüterek, ivedi olarak kamuoyunu rahatlatacak bir sonuca ulaşması, tüm toplumumuzun beklentisidir. Yine hiç kimse, bu olayı ve işleyen süreci istismar ederek, kurumları birbirine düşürme, yıpratma, fitne çıkarma yaklaşımı içine girmemelidir. Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır. Tüm kurumlarımız hukuka, anayasal sisteme ve demokratik yapıya bağlıdır" dedi. 

Erdoğan, meselenin yalnız AK Parti'nin değil, bütün Türkiye'nin, en önemlisi de demokrasininin ve hukuk devletinin meselesi olduğunu söyleyerek, "Diğer partiler net bir duruş sergilemese de tek başına da kalsa demokrasiyi savunmak AK Parti'nin vazifesidir" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:
"Milletimize söz verdiğimiz yasaları çıkarıncaya kadar tatil bize haramdır.
Biz, üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz. Bu emanete, asla ve asla halel getirmeyeceğiz.
Kredi kartında ödeme güçlüğü içine girmiş vatandaşlarımızın, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.
ÖTV ve KDV indirimini 30 eylül 2009 tarihine kadar uzattık.
Bizler, tarihimizi birlikte inşa ettik, geleceğimizi de aynı şekilde yine birlikte inşa ediyoruz, birlikte inşa edeceğiz.
Her şeyi yeniden ele almaya, her şeyi yeniden tartışmaya ihtiyacımız var.
Farklı unsurların hepsi, ülkenin asli unsurudur.
Bu farklı yapı içinde hiç kimsenin diğerini ötekileştirmeye, yabancılaştırmaya, dışlamaya, horlamaya hakkı olamaz.
Alevi kardeşlerimizin asırlardan buyana devam eden bir kısım sorunlarına kalıcı, tatmin edici bir çözüm üretmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.
Biz, alevi meselesini başından itibaren siyaset üstü bir zeminde ele aldık.
Bunun altını özellikle çiziyorum; kimse buradan siyasi bir rant elde etmeye niyetlenmemelidir.
Susuz gönüllere su serpen, çölleri vahaya çeviren, kurak toprakları bereketle buluşturan kadromuz, il kongrelerimizde tazeleniyor."

YURT VE DÜNYA Haberleri