Ergenekoncularda DAVA Sevinci

AKP'ye yönelik kapatma davasına en çok Ergenekoncular sevindi. İşte Ergenekoncuların sevinç çığlıklarını yansıtan satırlar...

AK Parti'ye yönelik açılan kapatma davası, Ergenekon soruşturmasında adı geçen isimleri sevindirdi. Terör örgütü Ergenekon'a açılacak davada sanık pozisyonunda olan bir isme ait internet sitesinde art arda kapatma davasını destekleyen makaleler yayınlanmaya başladı.

Söz konusu soruşturma kapsamında gözaltına Behiç Gürcihan'ın sahip olduğu internet sitesinde AK Parti'nin kapatılması davası destekleniyor.

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açtığı dava ile birlikte Gürcihan'a ait 'Açıkistihbarat' isimli sitede yayınlanan "Dava Açmanın Nesi Garip?" ve "Başbakan Halkı Kışkırtmak mı İstiyor?" başlıklı iki makale dikkat çekti. İki makale de Behiç Gürcihan'ın emekli tümgeneral olana babası Ali İhsan Gürcihan'a ait. İki yazıda da açılan davaya hararetli şekilde destek veriliyor.

Yazıların yer aldığı sitenin sahibi Gürcihan, Ergenekon Operasyonu sonrasında açılacak davada tutuksuz yargılanacak. Sitenin yazarları arasında Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları ile ilgili tutuklanan emekli Astsubay Oktay Yıldırım ile Ergenekon Operasyonu'nda tutuklanan Doç. Dr. Ümit Sayın da var. Açılacak Ergenekon davasından sanık konumundaki bu isimlerin sitesinin AK Parti'yi kapatma davasını desteklemesi akıllara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini getirdi. Erdoğan, Ergenekon soruşturması ile AK Parti'yi kapatma davasının zamanlaması arasında bir bağlantı olabileceği imasında bulunmuştu.

Emekli Tümgeneral Gürcihan, "Dava Açmanın Nesi Garip?" başlıklı yazısında "Bu ülkenin başsavcısı, AKP hakkında dava açılmak üzere Anayasa Mahkemesi'ne başvurunca, sanki bu ülkede hiç dava açılmıyormuş gibi, birileri başladı bağrışmaya; 'Demokrasi için büyük bir ayıp', 'Demokles'in kılıcı tarzı bir tehdit', 'Demokrasinin yerleşmesi önünde büyük bir engel'...... "

Gürcihan, demokrasiyi istismar ederek çizgi dışına çıkmaya hevesli siyasilerin bulunduğu ülkelerde yargının gerektiği zaman ülke adına üzerine düşeni yapmasının da bizzat demokrasinin bir gereği olduğunu iddia ederek "Demokrat geçinen bazı aydınlarımızın ifade ettiğinin aksine; bahsi geçen demokrasi ayıbını, onu korumak zorunda olan yargı değil, bizzat demokrasiyi istismar ederek anayasal çizginin dışına çıkanlar işlemektedir. Bu nedenle, yargının özellikle suç işleyen siyasiler hakkında dava açması, demokrasinin bir gereği ve demokrasimizin de sağlıklı işlediğinin bir göstergesi olarak düşünülmektedir."

Emekli general, "Başbakan Halkı Kışkırtmak mı İstiyor? " başlıklı yazısında ise "İddianame okunursa, bu davanın ne vatandaşımızla ne de onun oyu ile hiçbir ilgisi olmadığı açıkça görülmektedir. Tam aksine bu davanın, vatandaşımızdan aldıkları güveni kötüye kullanarak demokrasi ve cumhuriyet aleyhine suç işleyenler ve halkı kandıranlara karşı açıldığı anlaşılmaktadır." şeklinde davayı savunuyor.

YURT VE DÜNYA Haberleri