Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden çalışmalar kapsamında, çay atıklarının kompostlanarak organik gübreye dönüştürülmesi çalışma yürütüldüğü belirtildi.
Daha önce bu konu ile ilgili yapılan toplantı sonrasında, Ulusal Çay Konseyinin almış olduğu karar gereği Valilik makamının talimatı üzere Çaykur Genel Müdürlüğü özel sektör çay fabrikalarının üretmiş olduğu çay atığının kayıt altına alınması ile ilgili genelge yayınlandığı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda işletmelere üretim artığı olan çay atıklarının nerede ve ne şekilde kullanıldığının belgelendirilmesi ve bu belgelerin yetkili mercilere ibraz edilmesinin yasal zorunluluk olduğunun hatırlatıldığı kaydedildi.
Açıklamada, istenilen belgeleri ibraz edemeyen veya yanlış beyanda bulunanlar hakkında 5179 sayılı kanunun 29. maddesi gereği yasal işlem yapılacağı bildirildi.