Gül'den Cumhuriyet'e yardım!

Cumhuriyet Gazetesi C.Başkanıı Abdullah Gül'ü niçin aradı ne istedi. İşte detaylar:

Hürriyet'ten Metehan Demir'in haberi:

Ergenekon Operasyonu kapsamında dün sabah saat 04.30'da gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un durumu hakkında bilgilendirme yapılması amacı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi.

Güvenilir kaynaklara göre, İlhan Selçuk'un durumu ile ilgili gün boyunca süren belirsizlik üzerine dün akşamüstü sıralarında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aradı.

Balbay, telefonda Cumhurbaşkanı Gül'e, 83 yaşındaki İlhan Selçuk'un durumu ile ilgili çok uğraşmalarına rağmen, bilgi alamadıklarını belirterek, bu konudaki endişelerini seslendirdi. Balbay, Cumhurbaşkanı Gül'ün devreye girmesini istedi.

Bunun üzerine, Abdullah Gül, Balbay'a, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile görüşeceği ve gerekenin yapılacağı sözünü verdi.

Ardından da Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i aradı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Gazetesi'nin İlhan Selçuk hakkındaki bilgilendirilme konusundaki endişelerini Bakan Şahin'e aktardı.

Gül'ün bu ricasını kırmayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de bir süre sonra, Cumhuriyet Gazetesi'ni arayarak İlhan Selçuk'un sağlık durumu ve nasıl bir süreçten geçtiği konusunda bilgi verdi.

YURT VE DÜNYA Haberleri