Hemşin’de Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile Belediye Kültür Salonunda kadınlara yönelik “Cenaze Yıkama ve Kefenleme” kursu açıldı. İhtiyaca binaen açılan kursa çok sayıda kadın ilgi gösterdi.
Kursun açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Remzi Çalık, “İlçemizde erkek cenaze hizmetleri, imam veya müezzin arkadaşlarımız tarafından yapılmaktadır. Ancak özellikle bayanlara ait cenazelerin yıkanması konusunda bilgi ve donanımlı olan kişi sayısı çok az olduğu için zaman zaman bunun eksikliği yaşanmakta idi. Bu bağlamda ‘Cenaze Yıkama ve Kefenleme’ kursumuz çok önemli bir eksikliği giderecek.” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde açılan kursa ilçede ikamet eden çok sayıda kadın müracaat etti.
Ayrıca Hemşin’de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında folklor, tulum çalma, İngilizce, arıcılık ve bilgisayar kursları düzenlendiği, yine velilerden ve okul yöneticilerinden gelecek her türlü talebin de değerlendirilerek olgunlaşan şartlar çerçevesinde yeni kursların açılacağı belirtildi.