Hizbullah İsrail'e saldırdı

İsrail, Gazze'de başlattığı soykırıma tüm hızıyla devam ederken Hizbullah da savaşa dahil oldu. İsrail'in kuzeyine Lübnan'dan 3 roket fırlatıldı.

Ortadoğu'da gerilim giderek tırmanıyor. Hizbullah'ın roketlerle saldırdığı İsrail, Lübnan'a topçu ateşi açtı..

NASRALLAH'TAN MÜDAHALE SİNYALİ GELMİŞTİ
İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları devam ederken gözlerin çevrildiği Lübnan'daki Hizbullah'dan dün ilk kez müdahale sinyali gelmişti.

Aşure günü dolayısıyla toplanan on binlerce Lübnanlıya konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ile her türlü ihtimalin mümkün olduğunu, hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

İsrail'e uyarıda bulunan Nasrallah, 2006'daki savaşı örnek vererek, bu savaşın, muhtemel yeni bir savaşın yanında çok basit kalacağını kaydetti. İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e seslenerek, "Hamas'ı yok edemezsiniz, Hizbullah'ı yok edemezsiniz." diye meydan okudu.

Hamas'a destek veren açıklamalarını artıran Hizbullah lideri, ilk kez açıkça İsrail ile yeni bir savaş ihtimalinden bahsetti.

Nasrallah ayrıca Arap ülkelerine, saldırıları protesto için İsrail'in büyükelçisi ile elçilik personelinin bir kısmını sınır dışı etme kararı alan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'i örnek almaları çağrısında bulundu.

Hizbullah lideri, İsrail ile diplomatik ilişkileri bulunan Mısır ve Ürdün'ü kastederek, "Gazze ve direnişine komplo kuran bazı Arap ülkeleriyle düşman olacağız." dedi. İsrail istihbaratı, Hizbullah'ın 'ikinci bir cephe' için Tel-Aviv'in Gazze saldırılarını bahane gösterebileceğini belirtmiş, Olmert, bu konuda Hizbullah'ı uyarmıştı.

Öte yandan İsrail, Chavez'in protestosuna misilleme olarak Venezuela maslahatgüzarını sınır dışı etme kararı aldı.

YURT VE DÜNYA Haberleri