Hürriyet ve Kılıçdaroğlu faka bastı

Kılıçdaroğlu, bir belge açıkladı; Hürriyet manşet haber yaptı. İşin aslı belli olunca bakın hepsi birden nasıl gülünç duruma düştüler!

Kemal Kılıçdaroğlu, “hamiline karar” diyerek Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında isim kısmı boş bırakılarak karar alındığını, polisin bu boş yere istediği isimleri yazarak arama yaptığını iddia eden bir belge açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun elinde salladığı belgede gerçekten de isim ve adres kısmı boştu.

Ancak belge çakma çıktı. Erzurum Başsavcısı Belgenin orjinalini açıkladı ve orjinalinde isim ve adres kısımlarının dolu olduğu ortaya çıktı. Arama kararı, Erzincan Garnizon Komutanlığı’na fakslanırken, deliller karartılmasın diye yasa gereği isim ve adres kısımları kapatılmıştı. Erzurum Başsavcısı, “kurumlar arası gerilim çıkmasın diye” geldiklerini önceden haber vermek için belgeyi isimleri kapatarak faksladığını hemen ardından da belgenin orijinal haliyle aramaya gittiklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun yalan açıklamasını Hürriyet dün manşet yaptı. İşin gerçeği ortaya çıktı ama yalanı manşet yapan Hürriyet, gerçeği gazetenin taaaa 20. sayfasında gördü.

İşin komiği gazetenin 19. sayfasında Yazan Mehmet Yakup Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun teorisi üzerinden “burası polis devleti mi” diye esip gürlemesiydi. Yılmaz’ın yazdığı sayfanın hemen arka sayfasında işin gerçeği yazıyordu.

“Yılmaz kendi gazetesinde ertesi gün çıkacak haberi bilmiyor” diyemezsiniz. Hürriyet’in yazı işlerinin gücü malum. Yazarın haberle çelişkisini tespit edip anında uyarırlar.

Bu ancak bilinçli bir tercih olabilir. Manşetten verdikleri yalanın, ertesi gün gerçeğini kerhen 20. sayfadan verirken, yine de akılları karıştırmak için bir önceki sayfadan Yılmaz’ın köşesini kullanmışlar.

Hürriyet Psikolojik Harp Merkezi’nden derslik bir çalışma daha…
 HABERİN VİDEOSU:

YURT VE DÜNYA Haberleri