İbrahim Sadri'den yeni albüm

Usta şiir Yorumcusu İbrahim Sadri, üçüncü şiir albümünü sevgililer için hazırladı.

Şiir yorumcusu İbrahim Sadri, dört yıllık suskunluğuna 14 Şubat "Sevgililer Günü'nde çıkacak yepyeni bir şiir albümü ile son verdi. Tamamı sanatçının kendi eserlerinden oluşan 10 şiir ile "Aşk 29 Harf" isimli albüm, uzun bir çalışmanın ürünü.

Müzik yönetmenliğini Yücel Arzen'in yaptığı şiir albümünde 9 aşk şiirinin yanısıra İbrahim Sadri'nin Çanakkale şehitlerine ithaf ettiği bir şiir de bulunuyor. Genellikle ayrılık, hasret ve özlem temaları üzerine şiirler yazan Sadri, ilkkez bu albümde yeni evli bir çiftin aşkını anlattığı 'Bir Yastıkta' isimli farklı bir şiire de yer veriyor. Evliliğin aşkı öldürdüğü tezine inat, sevgililer gününde yeni evli bir çiftin aşkının anlatıldığı bu şiirin farklı bir pencere açacağı kesin.

Şiirlerin tamamının hayatın içinden olduğunu bu nedenle çok sevildiğini belirten Sadri, 'Şiirlerimin mutlaka hayatla bir bağlantısı var' dedi.

Müzik ile şiiri birleştirdiği ikinci kasetinden sonra hızlı bir şekilde üçüncü kasetin hazırlıklarına başladığını vurgulayan Sadri, son şiir ölbümünün diğer kasetlerden çok farklı olacağını söyledi. Yeni albümde şiir okumayı bir adım öteye taşıdığını ifade eden Sadri, 'Son albümüm sevgililere özel oldu ve 14 Şubat Sevgililer Günü'nde piyasaya çıktı. Sevgi ve aşkı işleyen şiirler içeriyor" açıklamasını yapıyor.

Tuna Prodüksiyon etiketiyle müzik market raflarında yerini alan albümde, 5 yeni şiirin yanısıra Sadri'nin “Nan Gibi, Sevda Sokağı, İstanbula Kar Yağıyordu” gibi unutulmaz eserleri de yer alıyor. Ağırlıklı olarak piano soundu ile müziklenen yapım, dört yıllık bir aradan sonra Sevgililer Gününde İbrahim Sadri'nin şiirseverlerle yeniden buluşacağının da müjdesi.

Yücel Arzen ve Aykut Kuşkaya besteleriyle müziklenen yapımda, vokal olarak ilkkez Murat Korkmaz adında genç bir yorumcunun sesi de albümün bir başka sürprizi. Albümün ilk klibi “Bir Yastıkta” isimli şiire çekildi.
Kısa bir süre sonra, İbrahim Sadrinin yurtiçi ve yurtdışında albümün konser turnelerine başlayacak.

YURT VE DÜNYA Haberleri